Tohle je určitě úspěch, který se dal tak trochu předpokládat. Pavlíně Sedlákové učící ve škole v Nezamyslicích se podařilo proniknout mezi semifinálovou třináctku v soutěži o nejoblíbenějšího kantora ČR. Bylo to zejména díky neutuchajícímu nadšení jejích „čtvrťáků“.

 

Pavlína Sedláková byla na Zlatého Ámose nominována jako jediná učitelka z Prostějovska. Ocitla se tak ve vybrané společnosti celkem 83 oblíbených pedagogů z celé republiky. Ani v takto silné konkurenci se rozhodně neztratila.

Minulé pondělí 8. března byla zveřejněna semifinálová třináctka. A kantorka z Nezamyslic v ní nechyběla. Uspěla zejména díky zhruba dvouminutovému videu, které dokázalo porotu přesvědčit o tom, že pouto mezi ní a jejím žáky je skutečně výjimečné. „Prostřednictvím obrázků kreslených dětmi zachycuje hodně z toho, co jsme za ty čtyři roky společně zažili. Třeba jak jsme se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata a obdarovali babičky z domova seniorů. Zvukový podklad pak tvoří básnička, kterou postupně recitovali všichni žáci ze třídy,“ představila nápadité video sama Pavlína Sedláková, která se nyní již těší na semifinálové kolo.

To se bude konat už toto úterý 16. března. „Domluvili jsme se, že si děti přes víkend připraví tři věci, které by měly opět představit náš vztah. Sama jsem zvědavá, jak se jim to podaří. Ty pak budou v průběhu úterního on-line přenosu prezentovat před porotou. Co se bude dít dál, zatím netuším,“ doplnila Sedláková, která si svoji účast v anketě Zlatý Ámos společně se svými žáky očividně užívá. „Největší odměnou pro mě bylo, když mně samy děti říkaly, že pro ně jsem toho Zlatého Ámose už dávno vyhrála,“ svěřila se již dříve kantorka, která ve škole v Nezamyslicích působí celkem deset let.

O tom, jak a s jakým výsledkem úterní semifinálové kolo Zlatého Ámose proběhlo, vás budeme informovat v příštím vydání Večerníku.