Tohle se dotkne spousty lidí, takže je třeba se na to pořádně připravit! Po celý červen by měl být v souvislosti s budováním severního obchvatu Prostějova zcela uzavřen hlavní tah do Kostelce na Hané. Na podobnou uzavírku jedné z nejfrekventovanějších silnic v regionu se bude třeba řádně připravit. I proto se již začátkem dubna začne opravovat část budoucí objízdné trasy vedoucí ze Smržic směrem do Kostelce na Hané.

Už nadcházející víkend, tedy v sobotu 20. a neděli 21. března, čeká účastníky silničního provozu úplná uzavírka nedlouhého úseku kolem právě budovaného severního obchvatu města. Dotkne se zejména řidičů mířících do města od Smržic.

Bude se jednat o jakousi předehru velkého budování, které nás čeká v průběhu následujících měsíců. Už od začátku dubna totiž bude uzavřen úsek vedoucí od Smržic do Kostelce na Hané a pokračující pak od velkého skleníku s rajčaty ve směru k silnici mezi Prostějovem a Kostelcem. „Silničáři chtějí opravit vedlejší silnice, které se po uzavření hlavního tahu z Prostějova do Kostelce stanou součástí objízdné trasy,“ vysvětlil Večerníku starosta Smržic Aleš Moskal. Co to bude znamenat pro občany Smržic? „Kromě jistých komplikací při cestování také zvýšený provoz, jehož si v souvislosti s budováním obchvatu užíváme už nyní celkem dost,“ reagoval Moskal.

Červen – do Kostelce nedojedem

Největší komplikace však řidiče čekají v červnu, kdy bude uzavřen právě hlavní tah mezi Kostelcem na Hané a Prostějovem. „Zatím vím o dubnové uzavírce ve směru od Smržic. Co se týče té červnové od Prostějova, tak ta je pro nás zatím relativně daleko,“ řekl nám starosta Kostelce na Hané František Horák, podle něhož nezbývá nic jiného než to celé nějak vydržet. „Věřím, že po následném otevření severního obchvatu Prostějova budou mít i obyvatelé Kostelce na Hané výrazně snadnější a rychlejší spojení na dálnici ve směru na Brno.“

Tím to ovšem zdaleka neskončí. Po celé prázdniny má být uzavřena silnice z Prostějova do Smržic. „O všech uzavírkách a dalších komplikacích v souvislosti s budováním severního obchvatu Prostějova chceme včas a podrobně informovat mimo jiné také prostřednictvím Večerníku,“ ubezpečil na závěr řidiče náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal.

JAKÝ JE HARMONOGRAM UZAVÍREK?

Silnice                                               termín

Prostějov - Smržice                           20. a 21. 3. 2021

Smržice - Kostelec na Hané              1. 4. až 31. 5. 2021

Prostějov - Kostelec na Hané            1. 6. až 30. 6. 2021

Prostějov - Smržice                           1. 7. až 31. 8. 2021