Po dlouhé zimě bývá jaro o to krásnější. Udělat ho ještě zajímavější pro sebe i své okolí se rozhodli v Němčicích nad Hanou a vyzvali místní občany, aby se zapojili do velké Velikonoční výzvy. Stane se díky tomu z Němčic nad Hanou Velikonoční Kraslicov 2021?

 

Lidé z Němčic nad Hanou se mohou do výzvy zapojit tím, že vyrobí velké velikonoční vajíčko o velikosti minimálně 30 cm. Následně jej vystaví v okně svého bytu či na zahrádce svého domu. Kromě toho je třeba jej vyfotit a poslat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Mohou tak učinit až do Velikonočního pondělí 5. dubna. Kraslice budou započítány do soutěže obcí po celé ČR, Němčice jsou přitom zatím jediným zástupce Olomouckého kraje.

Vítěz bude vyhlášen ve středu 14. dubna a získá titul Velikonoční Kraslicov 2021. Výtvory z různých koutů republiky mohou lidé už nyní obdivovat ve facebookové skupině zajíců už je dost, letos frčí vajíčka.

„Věříme, že si letošní Velikonoce užijeme a uděláme z našeho města Kraslicov 2021!“ burcuje Helena Spisarová z Němčic nad Hanou, která při této příležitosti převzala přezdívku „obecní kvočna“.