Netrpělivě jsme vyhlíželi jaro a ono už je konečně tady! Nové období pochopitelně přináší i nové trendy z oblasti módy. I odstíny laků na nehty podléhají módním rozmarům. Jaké barvy laků budou letos frčet a neměly by chybět v naší sbírce?

Módní trendy se neustále mění, a tak tomu je, i co se manikúry týká. Rok s pandemií koronaviru znamenal, že pravidelné návštěvy v kosmetických salonech ustoupily domácím procedurám od hlavy až k patě. Téměř ze dne na den se tak z nás staly odbornice ve všech oborech a ani v nadcházejících měsících tomu asi nebude jinak... Proto je důležité, abychom si letošní trendy osvojily samy. Ať už jste milovnice barev, dáváte přednost tomu, aby vaše manikúra byla minimalistická, nebo se věnujete nehtovému umění, tady je to, co bude v kurzu v roce 2021. Na jaře to hlavně chce hodně barev!

Letos by vám rozhodně neměl ve sbírce laků chybět černý odstín. Černá je elegantní, nadčasová a univerzální barva. A pokud by přece jen byly černé nehty na vás moc nápadné nebo tmavé, vsaďte na černé akcenty. Stačí černé proužky, puntíky nebo třeba vlnky. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Zelená barva je letos nejvíce trendy. Stačí vám dva odstíny, jeden sytý trávově zelený a druhý tmavší khaki. Můžete je volit zvlášť i kombinovat. A stejně jako u černé barvy platí, že pokud se na celozelené nehty zkrátka necítíte, využijte barvu alespoň na stylové a originální detaily. Odvážnější tmavě zelená je barva smaragdová. Překvapí vás, jak je vlastně univerzální a skvěle se kombinuje k různému oblečení. Dalšími top barvami pro letošní rok jsou žlutá a šedá, a to v módě i v manikúře. Tyto dvě se k sobě dokonale hodí a na vašich nehtech budou vypadat skvěle. Záleží na vás, zda se rozhodnete pouze pro jednu z barev, nebo povolíte uzdu své fantazii a barvy hravě zkombinujete.

Vsaďte jednou za čas na decentní přirozenou klasiku. Pokud ani jeden z výše uvedených trendů není nic pro vás a své nehty nijak zvlášť neupravujete, nevadí. Základem všeho však bude perfektní manikúra. Upravené a přirozené nehty nikdy nevyjdou z módy, proto dejte nehtům od výrazných barev občas pokoj a podpořte jejich růst a kvalitu nenápadnými laky, které mají i regenerační účinky. Zapomeňte tedy na lámavé nehty a záděrky a co nejpečlivěji se o své nehty starejte. Díky pravidelné a důkladné péči nebudou potřebovat lak na nehty, a i tak budou vypadat skvěle.

Pokud jste naopak odvážnější a máte i více času, tak zkuste různé ornamenty nebo loga. Tenhle trend ovšem vyžaduje trochu více zručnosti. Možností je ovšem také aplikovat speciální samolepky s logem vaší oblíbené značky nebo se vzorem, který se vám líbí. Tyto samolepky stačí jednoduše na nehty nalepit a přelakovat transparentním lakem.

 

Druhý březnový díl tematické strany SERVIS PRO ŽENY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 22. března