Jedna z velmi mála věcí, které vedou k dodržení letité tradice. Covid – necovid! Přestože stále platná tvrdá protiepidemická opatření nedovolují takřka nic a město muselo zrušit mnoho velikonočních akcí, ozdobené stromky se na náměstí T. G. Masaryka v blízkosti radnice přece jen objevily.

„Tuto tradici jsme v Prostějově založili před sedmi lety a na náměstí jsme měli vždy okolo šedesáti až sedmdesáti ozdobených stromečků. Jak na Vánoce, tak během Velikonoc. Ty letošní velikonoční svátky jsou vzhledem k vládním nařízením hodně omezené, ale nechtěli jsme ustupovat z této nádherné tradice,“ sdělila Večerníku Milada Sokolová, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějova.

A tak sice v mnohem menším měřítku, ale přece jen se před radnicí objevilo třináct stromků, které do velikonočního hávu ozdobily děti zaměstnanců prostějovského magistrátu. „Bohužel na letošní výzdobě se nemohly podílet jako vždy v minulosti děti z mateřinek a základních škol, které jsou uzavřené. Jsem ale ráda, že náměstí alespoň trochu ožilo Velikonocemi,“ dodala Sokolová.