V moderní době jsme si začali zvykat na všelijaké náhražky kdysi běžné stravy ať už z důvodů ekonomických, či zdravotních, nebo dokonce takzvaně morálních. Kromě skupiny nejrůznějších odpíračů pestré a vyvážené stravy si většina z nás svůj jídelníček bez masa a uzenin představit stěží dokáže.

Samozřejmě všeho s mírou, ale dopřát si šťavnatou krkovičku, voňavé kuřátko nebo dobře vyuzenou klobásku čas od času neuškodí. A co teprve takový gurmánský obřad, jakým je už po staletí zabijačka! Její čas v předvánoční době pomalu nastává, navíc o současných Vánocích, zřejmě velmi specifických, si budeme muset pochutnat na dobrůtkách povětšinou v kruhu své rodiny. Večerník přináší v rámci dnešní tematické strany několik tipů, jak si této krmě užít. Další najdete na www.vecernikpv.cz.

 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO MASO A UZENINY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 2. listopadu