Po více než půl roce se na Výstaviště Flora vrací kulturní akce! Již tento týden se uskuteční první venkovní Selské a Zahradnické trhy. Vstup je na obě akce zdarma.  

Připravte si košíky a plátěné tašky, protože až budete v pátek a o víkendu procházet Smetanovy sady, s prázdnou rozhodně neodejdete. Selské trhy v pátek 23. dubna nabídnou ty největší dobroty od regionálních výrobců. Těšit se můžete na pečivo, uzeniny, maso, mléčné výrobky, sýry, pivo i víno, marmelády, sirupy, koření, čokoládu i zdravé mlsaní. Trhy se konají za pavilonem A od 11 do 17 hodin.

Na Selské trhy v sobotu 24. dubna dopoledne naváží Zahradnické trhy, které potrvají až do neděle do 17 hodin. Návštěvníci si budou moci koupit zeleninovou přísadu, balkonové květiny, osiva, okrasné rostliny, bylinky či školkařské výpěstky. No prostě všechno, po čem zahrádkáři a milovníci květin touží.

V současné chvíli však stále platí poměrně přísná opatření, která regulují prodávaný sortiment na trzích. Prodávat zatím lze pouze ovoce, zeleninu, květiny a jiné rostliny, jejich plody, osiva, semena, mléko a výrobky z mléka, maso, masné výrobky, vejce, pekařské a cukrářské výrobky, med a výrobky z medu. „Z tohoto důvodu nemůžeme v dubnu na trzích přivítat všechny prodejce, které bychom chtěli. Věříme, že v květnu se na Selských i Zahradnických trzích potkáme již v plné sestavě,“ komentuje podmínky pro pořádání trhů manažerka Zahradnických trhů Zuzana Chalupová.

Víkendové trhy si užije celá rodina. Na Selských i Zahradnických trzích bude ve spolupráci s Regionálním informačním centrem Olomouc připravena jednoduchá venkovní hra pro děti, které si osvěží znalosti z dopravního provozu a vyzkouší si dovednosti v jízdě na koloběžce nebo odrážedle. „Návštěvu trhů určitě spojte i s procházkou po Smetanových sadech, které jsou na jaře nejkrásnější. Právě úžasně kvetou cibuloviny na expozičních záhonech u pavilonu G a H,“ doplňuje tisková mluvčí Kristýna Buchtová. 

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Selské trhy:

Termín konání: každých 14 dní v pátek - 3. 4., 7. 5., 21. 5.,  4. 6., 2. 7., 16. 7., 30. 7., 13. 8., 27. 8., 10. 9., 24. 9., 8. 10.

Čas: 11:00 – 17:00

Místo: Smetanovy sady, za Pavilonem A

Parkování: velké parkoviště v ulici Poupětova (u vlakové zastávky Olomouc – Nová Ulice)

Zahradnické trhy:

Termín konání: 3x o víkendu - 24.-25. 4., 15.-16. 5., 22.-23. 5. 2021

Čas: 9:00 – 17:00

Místo: Smetanovy sady, za Pavilonem A

Parkování: velké parkoviště v ulici Poupětova (u vlakové zastávky Olomouc – Nová Ulice)