Jsme střední odborná škola, která pod svou střechou sdružuje zájemce o studium tradičních učebních oborů, zejména s gastronomickým zaměřením.
Nabízíme tříleté odborné vzdělání zakončené získáním výučního listu v oborech cukrář, kuchař, řezník – uzenář, prodavač a číšník. S trochou nadsázky tedy můžeme říci, že naši cukráři vám napečou, kuchaři uvaří, řezníci vyudí, prodavači to zabalí a číšníci vás „zkasírují“. A aby toho nebylo málo, všechno si odnesete v tašce, kterou vám ušijí naši výrobci kožedělného zboží. No, a kdybyste všechny ty dobroty snědli najednou a váš žlučník začal protestovat, nevadí, naše ošetřovatelky a ošetřovatelé vám poskytnou první pomoc.


Případné čekání si můžete zpříjemnit návštěvou školního kosmetického salónu, ve kterém se vám budou věnovat kosmetičky – žákyně maturitního oboru. Zbude-li chvilka času, můžete si poslechnout přednášku o moderních trendech v gastronomii. Kdo ji pro vás připraví? Přece žáci maturitního oboru gastronomie. Zalíbila se vám naše nabídka natolik, že změníte profesi a začnete v gastronomii podnikat? Žáci nástavbového maturitního oboru podnikání vám pomohou s vytvořením podnikatelského plánu.
V posledních dvou školních letech i nás, tedy naše žáky, učitele a správní zaměstnance, výrazně ovlivňovala (a bohužel ještě ovlivňuje) covidová pandemie. Obávali jsme se o budoucnost našich žáků, o to, jestli najdou uplatnění. Všechny naše obory se ukázaly být plně životaschopnými a naši letošní absolventi se opět nemusí obávat o svou profesní budoucnost.


První kolo přijímacího řízení je úspěšně za námi a my v kole druhém, které uzavíráme 15. června 2021, hledáme ještě několik dívek a chlapců, kteří chtějí být členy našeho týmu a 1. září se stát žákyněmi a žáky prvních ročníků právě na naší škole. Na škole, která jim dá perspektivní vzdělání, naučí je základům řemesel majících budoucnost.
A o které obory že to jde? Napoví vám naše minigalerie:
Takové dorty připravují naše cukrářky a cukráři ve školní
cukrárně ve Vrahovicích. Věříme, že od září vám opět budeme
péct vánoční cukroví, velikonoční beránky nebo jen tak
pro radost něco k šálku kávy.

Jen naši řezníci vám připraví takové dobroty a pravou domácí zabijačku. Váží si jich i firma Makovec a poskytuje jim stipendium a řadu výhod. Myslíte, že pro děvčata tento obor není? Omyl! Přijďte se zeptat naší první řeznice, nyní žákyně nástavbového studia podnikání.

Těšíte se na svůj „mejdan roku“? I my se těšíme, až budeme zase moci soutěžit, třeba právě v míchání nápojů. Vždyť barmanská show patří k naší škole a Prostějovu už skoro třicet let. A koktejly umí naši číšníci a servírky namíchat i bez alkoholu.
Takhle hezky vám naši žáci a žákyně oboru prodavač zabalí dárek pro někoho blízkého. Také to umí na pokladně, ve skladu i lahůdkách. Ale pozor! Poradí vám i s nákupem šatů, školních pomůcek, elektra i drogerie. Musí se vyznat ve všem.

Chcete praktickou a hezkou kabelu na cestu do práce, kabelku na ples, aktovku do kanceláře, batoh na cestu do hor? Opasek, etui, klíčenku…? Staňte se výrobcem kožedělného zboží. Tohle a ještě mnohem víc si dokážete vyrobit. A potěšit tím někoho blízkého.

Nemáte rádi tajenky? Nebyla naše nápověda dost napovídající? Tak tedy bez tajenek a bez tajemství:
Hledáme ještě několik děvčat a chlapců, absolventek a absolventů základních škol, kteří chtějí u nás studovat a stát se
cukráři, číšníky, řezníky, prodavači nebo výrobci kožedělného zboží.
Přihlásit se můžete do 15. června.
Pokud potřebujete poradit, volejte na telefonní číslo naší školy 582 351 977. Rádi zodpovíme vaše dotazy.