Děti ze školní družiny při ZŠ Dr. Horáka zcela zaslouženě sbírají jedno uznání za druhým. Předminulé úterý 8. června navštívily Prahu, jejich cesta směřovala na Kavčí hory, přímo do natáčecího studia Planety Yo. Tam společně s moderátorem Ondrou Havlem točili reportáž o tom, jak se dokáží kamarádit se staršími lidmi.

 

Výletu do Prahy se mimo jiné zúčastnil i Šimon Šmíd, který loni v prosinci za pomoc seniorům získal ocenění Dětský čin roku. „Kromě natáčení děti mohly sledovat, jak vzniká pořad Kouzelná školka, navštívily výstavu pohádek České televize a prodejnu pohádkových postaviček. Všechny děti si z Prahy odvezly neuvěřitelné zážitky, které získaly při natáčení dětského pořadu. Setkaly se s kameramanem, paní produkční, scénáristou, střihačem a hlavně zjistily, kolik práce je třeba, aby něco takového vzniklo,“ popsala vedoucí školní družiny Naděžda Kalábová, která děti ke vzájemnému přátelství s babičkami a dědečky z domovů pro seniory dlouhodobě vede. Při realizaci četných projektů využívá své nezměrné energie i nevšedního množství nejrůznějších nápadů.

Reportáž bude Česká televize vysílat 21. prosince. „Pořad byl natočen pro inspiraci ostatním dětem, které by chtěly pomáhat jiným lidem. Ty může potěšit třeba už jen jejich přítomnost. Vzájemné setkávání dokáže nejen pohladit na duši, ale i vykouzlit nejeden úsměv na tváři,“ vysvětlila motivaci všech zúčastněných Naděžda Kalábová.