V roce 2015 se Prostějovu poprvé představil Restaurant Day. Akci, které se po celém světě účastní tisíce lidí, do města přivedl Okrašlovací spolek města Prostějova. Konala se pravidelně až do roku 2019, kdy ji zastavil koronavirus. Teď to ale vypadá, že si mlsné jazyky opět přijdou na své. Letošní Restaurant Day se kvapem blíží, konat se bude v neděli 29. srpna.


„Restaurant Day je v podstatě lokální festival jídla a pití, kdy si restauraci na jeden den v roce může otevřít kdokoliv, tedy ať už tatínek s dětmi, který umí připravit excelentní hamburgery, babička s luxusními švestkovými knedlíky, ale i kamarádky, jež pečou ty nejlepší dezerty široko daleko. Ve světě se to dělá tak, že v určitý den lidé chodí po městě a v těchto domácích restauracích ochutnávají nabídku. My jsme to ale pojali jinak, všechny zájemce soustřeďujeme na jednom místě,“ uvedla za pořadatele předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov Milada Sokolová.
Dějištěm Restaurantu tak v minulosti bylo KaSCentrum, hojně je pak využíván Národní dům, a to ať už jeho zahrada, či vnitřní prostory. Právě v Národním domě by se měl 29. srpna od 11.00 do 13.00 hodin první Restaurant Day roku 2021 konat. Je ale zapotřebí, aby se přihlásili ti, kteří se chtějí svým gastro uměním pochlubit. „Hledáme vařící, smažící, pečící..., prostě všechny milovníky dobrého domácího jídla a pití, kteří půjdou takzvaně s kůží na trh. Hlásit se mohou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ doplnila Milada Sokolová s tím, že spoluorganizátorem akce je Marky obchůdek Markéty Valentové.