Těsně po začátku školy, první zářijovou sobotu, se mohly děti z Víceměřic a okolí pobavit a zasoutěžit si na Pohádkovém Bloudníku. Druhý ročník této akce, pořádané místním Pohostinstvím v Bloudníku, doprovázelo parádní počasí, na něž dohlížel vodník u přilehlého víceměřického rybníka.

„Inspirovali jsme se od kamaráda, který podobné akce pořádá několikrát ročně v Lázních Jeseník,“ prozradila Večerníku provozovatelka pohostinství a organizátorka akce Zdeňka Zapletalová. Děti se zaregistrovaly ve vstupu do areálu a tak se z nich stali soutěžící, kteří procházeli deseti stanovišti. Na každém je čekala jiná pohádková bytost a požadovaný soutěžní úkol, prověřující dovednosti dětí snad všech věkových kategorií.

„Po nedávných těžkých dobách jsme vděčni za každou akci nejlépe venku, která děti zabaví,“ pochvalovala si jedna z maminek. Po organizační stránce to nebylo úplně jednoduché, do připravených kostýmů bylo nutné sehnat příslušné „figuranty“. „Náhodou jsem tady potkala svého spolužáka ze školy, v tom kostýmu jsem ho skoro nepoznala,“ svěřila se soutěžící jménem Adéla, které se nejvíc líbil slalom, při němž bylo nutné udržet míček na lžíci.

„Jsme rádi, že se sešlo tolik dětí s rodiči, aby se děti pobavily a užily si krásný den,“ těšilo v závěru odpoledne hostinskou v Bloudníku, která poděkovala sponzorům akce.