Snad není člověka, který by s letošními Prostějovskými Hanáckými slavnostmi nebyl spokojen. Organizátoři, účinkující i všichni hosté pějí na hody jen samou chválu. A radost mají také ti, pro které se slavnosti staly výdělečnou akcí. 

 

Vlastně během celého předminulého i část uplynulého týdne se jižní část centra města proměnila v zábavní zónu. Kolotoče a další atrakce vyrostly v celém okolí Společenského domu, Špalíčku a také na parkovišti po bývalé sodovkárně. O zájemce ukojit své adrenalinové choutky neměli majitelé kolotočů vůbec nouzi.

„Tržby byly fajn po celý týden, ale to hlavní přišlo o víkendu. Třeba v neděli jsme nestíhali, skončila jedna jízda a hned začala další. Stály u nás dlouhé fronty, zejména z řad omladiny,“ svěřila se Večerníku v neděli odpoledne pokladní u malé horské dráhy, která se představila jako Markéta.

Obsazené byly centrifugy, velké řetízkové kolotoče a další atrakce, kterých bylo všude plno. „Vyšlo nám počasí, takže si nad tržbami můžeme mnout ruce. Už dlouho se nám tady v Prostějově tak nedařilo. Nájem za prostory je sice dost vysoký, ale vyděláme si v pohodě. Lidi se přicházejí pobavit a utrácejí. Hlavně mladí. To byste se divil, jak takový dvanáctiletý klučina z nejmenované komunity dokáže utratit za odpoledne až dva tisíce korun,“ uvedl s šibalským úsměvem Štefan, který obsluhoval jednu z velkých centrifug.

Na pokraji zájmu nezůstávaly ani střelnice, obří nafukovací skluzavky či skákací hrady. Kolotočáři odjíždí z Prostějova naprosto spokojeni.