Jako již tradičně se i letos uskutečnila akce nadace Život dětem pod názvem Srdíčkové dny. Jde o dlouholetou záležitost, kdy se vybírají peníze prodejem předmětů s logem srdíčka. Předminulý týden šlo o magnetky, propisky, umělohmotná srdíčka, záložky a kolíčky, a to v cenové relaci od 30 do 35 korun. Komu se pomáhalo?

Při letošním Srdíčkovém dni v Prostějově se pomáhalo Míšovi, který trpí spinální svalovou atrofií I. typu, při které dochází k postupnému ubývání svalstva. Onemocněním trpí již od třech měsíců a dle rodičů připomíná hadrovou panenku.

Do pomoci se zapojili i žáci prostějovské Střední zdravotnické školy, konkrétně třídy 3.A. I přes nevlídné počasí se jim podařilo prodat všechny předměty, a protože donátoři byli vcelku štědří, podařilo se vybrat skoro o 2 000 korun více, než byla stanovena oficiální částka. Celkem se vybralo 6 326 korun. „S výsledkem jsem moc spokojená,“ neskrývala koordinátorka akce Martina Papšová s tím, že charita v září nekončí a hned tuto středu 29. září proběhne z května odložený Květinový den Ligy proti rakovině.