Opravdu zajímavé akce na tento týden si pro návštěvníky připravili v Čechách pod Kosířem. V den státního svátku 28. října se bude konat „Podzim na zámku“. Nadcházející pátek a sobotu pak proběhnou strašidelné prohlídky, které patří mezi vůbec nejpopulárnější akce.

 

„Jsou to akce, které už tradičně zakončují návštěvnickou sezónu. Loni se z důvodu koronaviru nekonaly. Doufáme, že letos už se budou moci uskutečnit,“ řekl kastelán zámku Čechy po Kosířem Martin Váňa. „Na státní svátek 28. října to je taková tradiční akce, kde zveme lidi do podzimně zbarveného zámeckého parku. Komentované prohlídky parku jsou ozvláštněny nejrůznějšími workshopy a drakiádou. Navíc máme vyzdobené interiéry v zámku,“ popsal Váňa s tím, že ve 13.00 hodin zahájí pan hrabě s paní hraběnkou historicky první zámeckou drakiádu! „Vezměte si s sebou své draky a předveďte je hraběcímu páru v soutěžích o drobné ceny,“ vzkazuje kastelán.

V pátek 29. a v sobotu 30. října pak proběhnou Dušičky na zámku, s nimi budou připraveny strašidelné dílničky a i velice oblíbené strašidelné večerní prohlídky. „Strašidelné prohlídky jsou pro nás jednou ze stěžejních akcí sezóny. Je to jedna z nejpopulárnějších akcí. Už teď máme mnoho prohlídek vyprodaných. Pokud by si někdo chtěl zarezervovat místo, tak ať tak učiní co nejdříve,“ upozorňuje Martin Váňa.

Rezervace míst na strašidelné prohlídky je nutná, a to na tel. 773 784 110 nebo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Strašidelné prohlídky jsou u nás takové autorské. Jsou to vždy příběhy více či méně inspirované historií a obyvateli zámku, kteří zde žili v minulosti,“ přidal kastelán.