Výborný nápad za „pár“ korun. Botanická zahrada Petra Albrechta v Prostějově se od minulého týdne chlubí něčím, co zcela jistě do tohoto areálu přiláká nejen milovníky flory. Botanickou zahradu totiž obohatila lavička zamilovaných. Prostějov se tak přiřadí k lokalitám, kde mobiliář tohoto druhu již slouží.

„Lavičku pro město vyrobilo na zakázku Umělecké kovářství a zámečnictví Stawaritsch z Kostelce na Hané. Motiv lásky jistě potěší nejen zamilované. Od nového mobiliáře si slibujeme zvýšení návštěvnosti botanické zahrady a vytvoření netradičního milého místa,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil, který má správu a údržbu majetku města ve své pracovní náplni. Jak dodal, zmíněná lavička přišla městsku pokladnu na 25 000 korun.

Mobiliář je v současnosti již uložen v botanické zahradě a v jarních měsících začne plnit svoji funkci. „Věřím, že se nevšední lavička bude líbit a bude sloužit ke spokojenosti všech. Umístěna bude tak, aby výhled navodil co nejvíce pocit romantiky. Její bočnice obrostou popínavé růže. Lavičku by mohli lidé například využívat na svatého Valentýna, novomanželé zase ke svatebním fotografiím,“ usmívá se náměstkyně primátora Milada Sokolová, podle níž jde o další krok k zatraktivnění zahrady pro obyvatele i návštěvníky města Prostějova.