Další akce, která má v Prostějově už letitou tradici, se uskutečnila v sobotu odpoledne v kavárně Národního domu. Po roční pauze zaviněné nákazou covid-19 se do útrob naší secesní památky vrátila Taneční odpoledne, která byla velice oblíbená hlavně mezi lidmi dříve narozenými.

 

První ze série tří Tanečních odpolední sice nepřilákala velkou návštěvnost, organizátoři ale věří, že další soboty 13. a 20. listopadu si přijde do Národního domu zatančit více lidí. V sobotu vyhrávala třem starším dámám k tanci i poslechu opět Romantika band Romana „Pytlíka“ Doležela. „Jsme tady samy tři kamarádky, ale aspoň máme parket jen pro sebe. Bavíme se více než dobře,“ vyjádřila se spokojeně jedna z účastnic sobotního Tanečního odpoledne v Národním domě.

„Tančeme, dokud můžeme a dokud nám to koronavirus dovolí. Tuto akci jsme v radě města opět rádi podpořili, lidi se mají bavit a nejen dříve narození. Já věřím, že příště do Národního domu zavítá na Taneční odpoledne daleko více lidí, máme na to ještě dvě soboty,“ komentovala akci Milada Sokolová, náměstkyně primátora zodpovědná za kulturu v Prostějově.