Již druhý rok jsme vystaveni nemalým zkouškám, denně odoláváme tlakům, informacím a obavám všeho druhu. Nejeden z nás tak bojuje se svým okolím, ale i se svou myslí. Není divu, někdy si člověk připadá jako ve špatném snu nebo ve sci-fi filmu, kde je děj až nápadně podobný tomu, co se děje. Silou vůle se tak snažíme udržet v klidu a v harmonii. A nepřestávejte s tím. Vypněte zprávy všeho druhu, není to nic, co by vám pomohlo...

Mějte na paměti, že nejlépe se lidé vždy ovládají pomocí strachu, který se snadno naprogramuje do celého těla. Strach snižuje imunitu, strach umí napadnout i silný organismus. Nenechte tedy oslabovat svoji mysl a tělo, na to nemá nikdo právo. Zkuste se přestat bát. Ostatně, kdyby raději z médií zněly informace typu „Nebojte se, zvládneme to!“.

Tento fakt vám již při přečtení či poslechu navodí úplně jiné procesy v mysli i v těle (pozitivní). Zkuste na to myslet příště, až zase budete číst něco negativního. Skončete s negací, není potřeba ji šířit dál v žádné formě. Šiřte světlo a dobro. Nenechte se zatlačit někam jen kvůli tomu, že se na vás bude někdo dívat jinak. Konejte vždy pro své nejlepší dobro se svobodnou a čistou myslí, bez nátlaků, strachu a manipulace. Vždy je jen na nás, síle mysli a síle naší vůle, jak si se vším poradíme. Někdy je však těžké zjistit, co je vlastně dobře a co je špatně. Již dávno víme, že neplatí, co je psáno, to je dáno, ne vše, co se píše a říká, musí být zákonitě pravda. Lidstvo už se mýlilo tolikrát, že dnešní doba nemusí být výjimkou. Vše někam vede, vše má svůj vyšší důvod, a ať se tedy rozhodneme jakkoliv a pro cokoliv, není to špatně. Každý zde máme jiný úkol, každý z nás má jiný způsob transformace, a proto každý konáme jinak. Přijměte to. Nemějte to nikomu za zlé. Naučme se respektovat názory a postoje ostatních. Pokusme se neodsuzovat a neposuzovat, nikdy nevíme přesné důvody a příčiny cizího rozhodnutí. Každý z nás vyrůstal na základě jiných vzorců a procesů, každý z nás má jinou úroveň intuice. Řiďme se intuicí a pamatujte si, že nic není náhoda. Máme to, co máme mít, kdyby měly být věci jinak, tak věřte, že jsou jinak. Jen někdy trvá, než si to uvědomíme.

Poslouchejte své srdce. Když si nevíte v životě rady, přestaňte vše řešit a jen žijte, žijte naplno. Žít je mít rád sám sebe a jedině tak budeme zdraví. Mějte rádi sebe se vším všudy, s nemocemi, strastmi i trápeními, ptejte se sami sebe, co vám tělo říká, promluvte si sami se sebou, lépe pak pochopíte sebe i ostatní. Zkusme v sobě najít světlo, lásku a přítomný okamžik. Dbejme na upozornění, kterých se nám dostává, a všímejte si všech darů, které jsou nám k dispozici. Ukončete minulost, ukončete vědomě to, co vám již neslouží, situace, které vás sužují a trápí. Stačilo to, co bylo, poděkujme za to a pojďme dále.

Žijte naplno, protože dnešní den se již nikdy nebude opakovat, na to si vzpomeňte vždy, až se budete zaobírat čímkoliv, co vás bude zatěžovat. Dělejte radost sobě a svým blízkým, ale vlastně komukoliv můžete. Stačí pomoc, laskavost, vlídnost a člověk se v tu chvíli stane nesmrtelným, protože tyto činy v nás zůstávají. Pamatujte si, že na omluvy a odpuštění (alespoň v duchu) není nikdy pozdě, lidé si nás pamatují podle našich činů.

S mírným předstihem bychom vám rádi popřáli ze srdce vše nejlepší. Mějte hezké a klidné svátky, udělte si je tak, ať se cítíte dobře. Do nového roku přejeme nekonečně mnoho zdraví, štěstí, lásky, hodně radosti a co nejméně starostí, také plno úsměvů, porozumění a klidu v mysli, v duši i v srdci.

Tematickou stranu Servis pro ženy najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 13. prosince