Probíhající rekonvalescence kapitánky Michaely Jurčíkové i nejistá situace okolo koronaviru přiměly vedení volejbalového klubu VK Prostějov ke krátkodobému doplnění hráčského kádru na blokařském postu.

Posilou se stala osmadvacetiletá Tereza Blumentritová z TJ Lokomotiva Plzeň. „Domluvili jsme se, že nám vypomůže formou hostování do konce ledna. Dokud nebude Míša Jurčíková plně fit, dorazí Tereza na každé naše soutěžní utkání, aby byla v případě potřeby připravena nastoupit,“ upřesnil Čada. 

Kapitánka Michaela Jurčíková se nicméně postupně chystá na návrat. „Míša se po prosincové artroskopii kolene postupně vrací do plného tréninkového zatížení, ale není jisté, kdy přesně bude moci naskočit do zápasů. Za této situace nám tak zbyly jen dvě zdravé blokařky Katka Kvapilová a Peťa Kožoušková. A pokud by jedna z nich kvůli čemukoliv vypadla ze sestavy, vznikl by nepříjemný problém. Což jsme nechtěli připustit, zvlášť v současné zdravotně složité době,“ vysvětlil sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Blumentritová je ostřílenou prvoligovou střeďačkou aktuálního lídra jedné ze dvou skupin druhé nejvyšší soutěže ČR. V minulosti působila i v extraligovém Olympu Praha, oblékala také dres Rokycan. „Má dostatek zkušeností, aby případný záskok zvládla. Samozřejmě bude nejlepší, když taková nutnost ani nevznikne, ovšem pro jistotu jsme na vzniklé okolnosti museli reagovat,“ doplnil sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.