Utkání mezi Prostějovem a Frýdkem-Místkem, které se na Hané událo v rámci 20. kola, slibovalo solidní hokej a vyrovnanou partii. Oba předpoklady se potvrdily. Prostějovští hokejisté nevstoupili do utkání ideálně a brzy prohrávali. Ovšem poprvé a naposled. Ještě v první třetině otočili vývoj zápasu, a i když Frýdek-Místek neustále dotahoval, nikdy se nepodařilo hostím dostat do vedení. Výsledkem byl dramatický závěr, který ale dopadl nakonec lépe pro Prostějov. Ten uhájil těsné vedení, které Jestřábům přiřklo tři body. A díky nim Prostějov odskočil právě Frýdku-Místku.

První třetina patřila zprvu hostím, kteří se hned ze druhé šance prosadili zásluhou Davida Klimši, gól hodně Jestřáby rozhodil, ale naštěstí pro ně tlak hostí utnul střelou z kruhu Petr Chlán – 1:1. V 11. minutě už Prostějov vedl, prosadil se po úniku Dominik Hrníčko. Třetina pokračovala rychlou, solidní hrou z obou stran. Mírně lepší byl nyní Prostějov, velké šance měl Mrázek. Do druhé třetiny však skóre 2:1 pro domácí vydrželo. Záhy po začátku druhé periody se nicméně prosadil u tyčky Vojtěch Tomi a vyrovnal. Už ve 25. minutě ale Prostějov znovu odskočil. Žálčík nejdřív neproměnil, následně ale nahrál Dominiku Hrníčkovi, který naopak zakončil přesně.

Zbytek třetiny se nesl ve znamení mírně zvolněného tempa. Po půlce periody taky začala přibývat vyloučení, která naopak do té doby v zápase chyběla. Totéž, s jedinou výjimkou, platilo i o třetině třetí. V ní měli o něco více ze hry domácí. Zajímavou šanci měl například Hrníčko s Kautem, kteří šli do přečíslení. Radovali se ale hosté, Jonáš Peterek prudkou ránou z okraje kruhu opět srovnal. Jestřábi ukázali velkou psychickou odolnost, když už podruhé museli soupeři odskakovat. To se ale podařilo: v 53. minutě poslal prudkou ránu z první Petr Chlán a Jestřábi opět vedli – první asistenci po návratu do sestavy si připsal Michal Gago. Pět minut před koncem už se zdálo, že je rozhodnuto: Lukáš Motloch vzal v přečíslení vše na sebe a prudkou ránou nedal Suchánkovi šanci. Pak se ale nechal vyloučit Chlán a při té příležitosti se prosadil Kryštof Stuchlík. Hosté to ještě zkusili bez brankáře, nicméně power-play kýžené vyrovnání nepřineslo.