Na další prvoligové bitvy si nejen prostějovští hokejisté museli kvůli reprezentační přestávce déle počkat, ovšem v případě Jestřábů bude konec půldruhého týdne dlouhého čekání stát za to. Před sebou totiž mají dva mimořádně atraktivní duely.

Nejprve vyjedou do Kladna, kde ve středu 17. února od 18.00 hodin nastoupí proti tamním Rytířům v čele s majitelem klubu i žijící legendou v jedné osobě Jaromírem Jágrem. Slavná osmašedesátka už poslední dobou pravidelně nastupovala a postupně lepšila své výkony, nicméně hlavním tahounem Středočechů zůstává jiný hvězdný borec s minulostí v NHL Tomáš Plekanec. „Je potřeba, aby se kluci soustředili na hokej a ne na to, že proti nim budou na ledě takové osobnosti,“ upozornil kouč LHK Jiří Šejba na důležitý aspekt.

Loni extraligové Kladno se sice drží v popředí průběžné tabulky na třetí pozici (53 bodů), ale zatím zcela nenaplňuje předpokládanou roli největšího favorita Chance ligy 2020/21. Například poslední střetnutí před pauzou prohrálo v Ústí nad Labem 1:2, předtím neuspělo ani ve Vrchlabí (2:4) či v Jihlavě (3:4sn). Doma však ztrácí jen minimálně, byť často vítězí těsným rozdílem. „Určitě není čeho se bát, na druhou stranu máme zdravý respekt. V každém případě pojedeme do Kladna s tím, že chceme zabojovat o body,“ ujistil Šejba.

Hned v dalším kole soutěže pak jeho svěřenci vyzvou největšího arcirivala. Vždy maximálně prestižní derby s Přerovem propukne na vlastním ledě v sobotu 20. února od 17.00 hodin. Ani nemá smysl pořád dokola připomínat mizerou bilanci Jestřábů ze vzájemných soubojů s tímto krajským sokem, kterou ještě prohloubila nedávná porážka 2:4 u protivníka. Ten sice 11. ledna nebyl herně lepší, ovšem přesto znovu dospěl ke svému triumfu.

Jenže po tehdejším neúspěchu elhákáčko nabralo formu, pravidelně vítězilo a za momentálně šesté HC (50 bodů) se dotáhlo na pouhé tři punkty. Leč také Zubrům se před repre oddechem dařilo, z deseti uplynulých mačů vyhráli plných osm! Naposledy nad Třebíčí (5:4) i Jihlavou (4:3) po samostatných nájezdech. „Kluci budou mít hodně velkou motivaci, kterou musíme pro tohle derby správně nasměrovat. Pokud se nám to povede, můžeme doma uspět,“ věří Šejba. 

Diváci mají bohužel do hlediště nadále zakázaný vstup. 

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Prostějov – Kladno: aktuální sezóna 4:5pp, minulá sezóna neutkali se

Prostějov – Přerov: aktuální sezóna 2:4, minulá sezóna 2:3 a 0:3