Tak přece jen! Dlouho nezaznamenal kolektiv volejbalistek VK Prostějov žádný nový případ covid-19, než po minulém víkendu tahle nevyzpytatelná choroba navštívila realizační tým Hanaček. Onemocněl asistent trenéra Jakub Krčmař. A aby problémů v probíhající sezóně nebylo málo, tým nesplnil výkonnostní cíl v podobě postupu do Final Four Českého poháru...

„Kubovi nebylo od pondělí 18. ledna fyzicky dobře, začal na sobě pociťovat některé příznaky covidu. Proto šel pro jistotu na další odběr mimo pravidelné předzápasové testování celého družstva, a měl pozitivní výsledek. Tudíž okamžitě putoval do desetidenní karantény,“ prozradil hlavní kouč Lubomír Petráš. Následně tedy Krčmař absentoval při obou domácích duelech v pátek se Šternberkem i v sobotu proti Frýdku-Místku. „Na lavičku jsme místo něj dočasně povolali Solange Soares, statistiky dělal Kuba z domova podle internetového on-line videopřenosu,“ upřesnil Petráš. Před týmovými testy na koronavirus ve čtvrtek 21. ledna večer si přál jediné, aby nikdo jiný nevyšel pozitivně. „Uvidíme, jestli se nás nenakazilo víc. Snad ne,“ zadoufal Petráš.

To ještě netušil, že mu jeho svěřenkyně připraví šok. VK Prostějov totiž ve čtvrtfinále Českého poháru nestačil na papírově schůdného protivníka Sokol Šternberk a po prohře 1:3 na domácím hřišti byl nečekaně vyřazen.