Když hrály volejbalistky VK Prostějov zkraje října svůj dosud poslední soutěžní duel, měly doma za soupeře Královo Pole. Nyní se po covidové výluce vracejí do UNIQA extraligy žen ČR 2020/2021 a ve 13. kole nastoupí proti stejnému brněnskému celku. Tentokrát v sobotu 21. listopadu od 17.00 hodin venku.

„Je zajímavá náhoda, jak to při všech těch koronavirových odkladech vyšlo, že vlastně podruhé za sebou narazíme na Brno. Mezitím uplynul měsíc a půl, ovšem podstatná je hlavně jedna věc, že už konečně můžeme hrát zápasy,“ vypíchl nejdůležitější fakt trenér vékáčka Lubomír Petráš.

Ve zmíněném vzájemném střetnutí a dosud posledním vystoupení obou družstev Hanačky podlehly Jihomoravankám 1:3 (-16, -22, 12, -18), když pouze ve třetí sadě odvedly výborný výkon. Jinak hrály průměrně, většinu mače spíš přímo špatně.

Naopak kvalitně šlapající KP táhly zejména lotyšská reprezentační nahrávačka Elvita Dolotova a nejčastěji bodující slovenská univerzálka Karin Šunderlíková. Dařilo se také smečařkám Denise Pavlíkové a Magdaleně Bukovské i blokařce, zároveň kapitánce Haně Judlové. A to ještě hostující kolektiv neměl tehdy k dispozici dvě americké akvizice Cassidy Baird a Kelsi Hobbs.

„Královo Pole má letos sice mladý, ale hodně talentovaný i velice dobrý mančaft. Přesto věřím, že my jsme schopní proti němu předvést lepší volejbal než naposledy. Budeme mít motivaci oplatit Brnu domácí porážku na jeho hřišti, ukázat se v příznivějším herním světle. Určitě přitom může rozhodovat, kdo se zdárněji vypořádal s vynucenou dlouhou přestávkou a na další vzájemné utkání se dokáže lépe připravit,“ přemítal Petráš směrem k sobotnímu měření sil v městské sportovní hale ve Vodově ulici.

Samozřejmě proběhne bez diváků, přičemž na sestavy obou výběrů bude mít vliv povinné testování hráček i členů realizačních týmů na koronavirus nejpozději osmačtyřicet hodin před úvodním hvizdem.