Příprava na jarní část výtečná. Na tu podzimní to však velmi drhlo. O to více dokázali svěřenci kouče Kobylíka překvapit snovým startem do soutěžního ročníku 2020/2021. Cenná remíza v silném Bělotíně a jasné výhry s rezervou Holice a Plumlovem ukázaly, že se mužstvo dostalo z protrápené přípravy. Další část podzimu však byla složitější. Kvůli koronaviru zůstalo mužstvo bez trenéra Kobylíka, který nadmíru chyběl. I tak je však patnáct bodů za podzim uspokojivých.

„Ta příprava na podzimní část byla šílená. Já jsem měl obrovské obavy a starosti, když jsem viděl, co se u nás děje, ať už šlo o zraněné opory, či tréninkovou morálku. Přípravné zápasy se nám také nepodařily. Po tom, co se potvrdilo, že se bude hrát, se to zase dalo trošku dohromady. Začátek ročníku nám vyšel parádně. Hráli jsme dobře, navíc byly fantastické výsledky. Sedlo si to velmi dobře i s posilami,“ potvrzuje vydařený start soutěže lodivod Určic David Kobylík.

Pak ovšem přišly na řadu horší chvíle. Nejprve musel kouč Kobylík do karantény. O týden později i sám prodělal koronavirus a mužstvu to bez trenéra přestalo šlapat. Kádr Určic je bez svého kouče trošku ztracený, čemuž nasvědčují i výsledky, kdy v období měsíce prohrál všechny tři zápasy. Kromě lavičky lodivod pomáhá hráčům také v poli. V této nejisté době by jeho nepřítomnost mohla být pro družstvo problémem. Navzdory tomu panuje spokojenost. „Hlavním cílem před sezónou po přípravě byla záchrana, takže s postavením v tabulce jsme spokojení. Myslím si, že k tomu máme i po deseti kolech a můžeme spíše vzhlížet nahoru než dolů. Já se vždy chci raději dívat nahoru. Chci atakovat páté šesté místo, na které snad máme, pokud bude vše, jak má být. Já osobně jsem ani o záchranu strach neměl. Vím, že kluci dokážou zahrát dobře, a pokud je to nutné, dokážou soupeři hru znepříjemnit. Dávají do toho srdíčko a chtějí se rvát, to považuji za jedno z nejdůležitějších,“ přiznává kouč.

Ani v kádru se žádné změny nechystají. Do jarní části budou chtít zapracovávat mladé hráče, kterých je v Určicích opravdu dost, dalšímu nárůstu se postupně nebrání. Tomu samozřejmě nahrává i současné postavení v tabulce. Velká spokojenost panuje také s posilami, především Lukáš Sohlich ukazuje v brance, že šlo o dobrý tah, i když byly určité potíže s tréninkovou morálkou. Před startem soutěže se vše vytříbilo, nyní v brance vyniká.

Jak bude vypadat jarní část sezóny a příprava na ni, je zatím ve hvězdách, ale v klubu doufají, že možnost trénovat přijde co nejdříve. „Doufáme, že bude po Novém roce možné trénovat a vrátit se ke společné přípravě. Sezóna by mohla začít o něco dříve, než je plánované. Slyšel jsem o myšlence odehrát alespoň nějaká utkání na umělých trávnících, což bychom určitě kvitovali. Přece jen odehrát tam šest přátelských utkání je docela zbytečné. Nám by stačily bohatě i dva, přece jen ten kádr máme víceméně stejný už rok a půl. Jak to však dopadne, to se necháme překvapit,“ dodal David Kobylík.