Jako každý rok i letos se nic nemění a Čechovice patří mezi nejlepší regionální mužstva Prostějovska v krajských soutěžích. I když si start do letošního ročníku soutěže představovaly určitě lépe, nakonec se do svého standardu vrátily. A právě svěřence kouče Koláčka mohlo předčasné zastavení soutěží hodně mrzet. Do jarní části se však dá očekávat, že nastoupí mužstvo zase skvěle připravené a počítá se s tím, že potvrdí roli nejlepšího regionálního mužstva v B skupině I.A třídy.

Velmi dlouhá pauza od posledního ostrého utkání určitě nebyla příjemná pro nikoho, kádru Čechovic očividně nevyhovovala vůbec. Ztráty favorita na začátku ročníku toho byly jasným důkazem. „Ta dlouhá pauza určitě nebyla dobrá vůbec pro nikoho. Trvalo to opravdu dlouho a žádný hráč nevěděl, kdy se vůbec na hřiště vrátí. Navíc se musel připravovat individuálně, a to pro fotbalisty není ono. Myslím si, že většina má ráda kolektiv a společné tréninky, tak bylo těžké cokoliv natrénovat. Možná i tohle ovlivnilo náš vlažný start do sezóny, kdy se nám nedařilo nejen výsledkově, ale také herně, na hřišti jsme se hledali. Po zimním soustředění jsme byli skvěle nachystaní, ta pauza nám to ale zhatila. Na podzim jsme možná potřebovali o něco delší čas,“ přiznává dlouholetý hráč Čechovic František Kolečkář.

Po nezdařeném vstupu do sezóny se však mužstvo okolo kouče Koláčka zvedlo a potvrzovalo roli jednoho z favoritů soutěže. Než však soutěž zase zastavila pandemie. „I když se nám některá kola nezdařila, věděli jsme, že máme na to, abychom se zase vrátili na vítěznou vlnu, což se nám podařilo. Bohužel až když jsme začali zase předvádět výkony, které jsme měli, přišla další stopka. Člověka to zamrzí, ale s tím bohužel nic neuděláme,“ přidává smířeně středopolař.

V předešlých sezónách bylo zvykem vidět Kolečkáře v horních patrech listiny střelců čechovické družiny. V letošním ročníku se mu na to však zatím navázat nedaří a v kolonce branek svítí po deseti podzimních kolech nula. „Je pravdou, že mi to tam vůbec nepadá. Má role v týmu sice zůstala stejná, ale ne a ne se chytit. Nicméně já nejsem na hřišti od toho, abych branky dával, na to máme jiné kluky. Navíc je úplně jedno, kdo z nás je bude dávat. Hlavní prioritou jsou pro nás tři body z každého utkání. Ale samozřejmě budu rád, pokud se mi střelecká forma zase vrátí,“ prozrazuje jeden z nejzkušenější fotbalistů v kádru.

Velmi si také pochvaluje práci nynějšího kouče Koláčka, pod kterým je prý radost hrát i trénovat. „Na nynějšího kouče nemůžu říct vůbec nic špatného. Lukáš je výborný trenér. Tréninky jsou pod ním opravdu na úrovni, vše má spád i hlavu a patu. Skvěle nás také připravuje takticky a je neuvěřitelně připravený na každého soupeře. Je vidět, že do toho dává opravdu všechno, a já jsem rád, že pod ním mohu hrát,“ vychvaluje svého šéfa lavičky.

Kádr Čechovic je mladý, ale také velmi kvalitní. Proto by se nikdo nemohl divit, pokud by mužstvo chtělo pomýšlet i na postup. „Co se týče postupu, ten by mě určitě lákal, to nebudu zastírat. Kádr máme kvalitní a myslím si, že i ostatní kluci by to rádi dokázali, ale nebudu předbíhat, o tom momentálně nemůže být řeč,“ nechává toto téma otevřené opora čechovických fotbalistů František Kolečkář.