V posledním domácím utkání základní části východní skupiny první ligy přivítali basketbalisté Prostějova celek Snakes Ostrava. Hosté nepřijeli kompletní, ve výběru jim chyběli hned čtyři hráči. Orli toho dokázali dokonale využít a po vítězství 95:67 dosáhli na sedmý úspěch v sezóně.

Hosty poslal hned na konci první minuty přesnou střelou z dálky do vedení Jakel a basketbalistům Prostějova chvíli trvalo, než se dostali do optimálního tempa. Ve 4. minutě už ale vyrovnali a o chvíli později je do vedení z trestných hodů poslal Michalčík. Od tohoto okamžiku byli domácí lepší. Dvě minuty před koncem čtvrtiny Erik Klepač natáhl náskok na rozdíl deseti bodů (23:13) a po deseti minutách už to bylo 30:16.

Ostrava pak dokázala po sérii pěti bodů snížit, na chvilkový nápor ovšem odpověděl tříbodovou akcí Sychra, který svůj tým bodově táhl také v následujících okamžicích střetnutí. Střelecky se přidali také další hráči, a přestože Orli nezopakovali kanonádu z úvodu, drželi vybudovaný náskok. Na 50:35 upravil posledním pokusem poločasu za tři body Nábělek.

Celek Snakes nepotvrdil pozici třetího týmu tabulky ani po přestávce. Hanáci zůstali obezřetní v obraně a nedovolili soupeři, aby se bodově přiblížil. Sami zůstali nebezpeční v ofenzivě a po trojce Dokoupila vedli 58:40 na začátku 24. minuty. O několik okamžiků později Prostějov poprvé vedl o dvacet bodů (63:43) a po třiceti minutách vedl 80:55, když se mezi střelce zapsali všichni hráči sestavy.

Za rozhodnutého stavu tempo v závěrečné pasáži trochu opadlo, což se projevilo především při zakončení. Poslední čtvrtinu Orli vyhráli pouze 15:12 a o kousek jim unikla stovka, přesto uspěli ve všech periodách a byli jednoznačně lepším týmem. 

BCM Orli Prostějov – Snakes Ostrava 95:67 (30:16, 50:35, 80:55)

Nejlepší střelci: Sychra 29, Erik Klepač 20, Michalčík, Nábělek, Dokoupil 12, Komárek 4, Strnad, Havel Šiška 2 – Jakel 18, Stehlík 14, Pavelek 12. Trojky: 12:7. Fauly: 19:11. Trestné hody: 13/9 – 20/12. Doskoky: 47:38.

Michal PEŠTA – BCM Orli Prostějov:

„Řekli jsme si, že budeme hrát naplno v obraně od začátku zápasu a ne od třetí nebo poslední čtvrtiny. Úplně ideální to nebylo, progres pod vlastním košem byl patrný, navíc nás ve vedení držela dobrá střelba. Kluci dobře využívali Lukáše Sychru pod košem, byly z toho důležité body. Ostrava sice nenastoupila v kompletní sestavě, přesto vysoké vítězství má pro nás velkou cenu.“