Po třech porážkách si užili vítězný pokřik basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V 5. kole nadstavby porazili ve vlastní hale Ostravu po velkém boji 85:76, dosáhli na čtvrtý úspěch v sezoně a opustili poslední místo v tabulce.

Domácí si byli vědomi, že další případná ztráta by z pohledu tabulky znamenala velkou komplikaci a do utkání svoupili maximálně soustředěně. Ve 4. minutě sice prohrávali 7:9, dokázali ale odpovědět šňůrou deseti bodů v řadě a v 8. minutě už Feštr natáhl vedení svého týmu na dvouciferný rozdíl. Olomoucko bylo dostatečně kvalitní v obraně a produktivní v útoku a tomu odpovídalo příznivé skóre 26:14 po deseti minutách.

Olomoucko pak ještě přitopilo pod kotlem a po koši Vučkoviče odskočilo po dalších třech minutách na 37:20, na zem domácí ale rychle vrátila série šesti ostravských bodů, která odstartovala nápor Nové huti. Hráči BK REDSTONE najednou ztratili lehkost a jejich náskok se ztenčil na sedm bodů. Zlepšení přinesl závěr poločasu, ten se ovšem v bodové rozdílu příliš neprojevil a domácí vedli 48:39.

Na začátku třetí desetiminutovky Olomoucko ještě získalo třikrát dvouciferný náskok, Nová huť ale pokračovala ve snižování svého manka a ve 25. minutě se dotáhla na rozdíl čtyř bodů 53:49). Kouč BK REDSTONE si pochopitelně vzal oddechový čas. Své hráče nabádal především ke klidu a poctivé obraně. Basketbalisté si jeho slova vzal k srdci a svůj náskok do konce čtvrtiny navýšili na 65:57, přesto o vítězi nebylo rozhodnuto.

Po dalších dvou minutách bylo domácím veseleji, když po trojkách Erika Klepače a Dragoviče odskočili na 71:59. Vzápětí proměnil další střelu z dálky, ani pak přesto Nová huť nesložila zbraně a minutu a půl před koncem se propracovala ke ztrátě čtyř bodů. Pak ovšem zaúřadoval Feštr, po jehož přihrávce dal dva body Kněževič rozdílové body. 

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Je to pro nás extrémně důležité vítězství. Myslím, že jsme si úspěch zasloužili, přestože byly pasáže, kdy jsme zápas neměli pod kontrolou. Bojovnost a naše obrana ale přinesly vítězství. Dokázali jsme ustát i těžké okamžiky, to by nás mělo před dalším pokračováním soutěže posílit. Současně musím přiznat, že psychicky to bylo pro všechny neuvěřitelně těžké střetnutí. Věřím, že v podobných výsledcích budeme pokračovat.

Adam CHOLEVA – NH Ostrava:

„Tato porážka jde za trenérským týmem. Nedokážeme zřejmě hráče patřičně namotivovat. Zřejmě mají představu, že o nic nejde, že máme dostatečný náskok a předkolo play – off jisté.  opakovalo. Hráč, který přijde jako střelec, nedá šesti, z pod koše zahodíme střely jako zbytek ligy za celou sezonu. To se musí změnit.“