Skvělý výkon předvedli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na půdě Ostravy v dohrávce 2. kola nadstavby. Novou huť porazili rozdílem třídy 109:73, pětatřiceti body zazářil Arsenije Vučkovič. Vítězové měli ve svém středu hned pět dvouciferných střelců a klíčový náskok získali už do poločasu, po kterém vedli 49:33. Střeleckou pohodu si přenesli i do dalšího pokračování střetnutí, v závěrečné čtvrtině dali pětatřicet bodů a rozložili soupeře, který nastoupil v kompletní sestavě.

Olomoucko chtělo navázat na předchozí výhry a tomu odpovídala energie, se kterou hráči vlétli do zápasu. Po třech minutách vedli 11:0, a přestože se pak do hry dostávali také domácí, drželi s přehledem dvouciferný náskok a čtvrtinu zakončili s výsledkem 23:12, který pečetil Halada.

Nová huť všechny tři předchozí domácí zápasy vyhrála a chtěla tuto tradici potvrdit. Ve 14. minutě se k Hanákům přiblížila na rozdíl sedmi bodů, víc jí ovšem hráči BK Redstone nedovolili. Jejich útoky vycházely z kvalitní obrany, která trápila ostravské střelce. Navíc si uměli vyhovět i v útoku a bodovali po otevřených střelách. Tomu odpovídalo skóre 49:33 po dvaceti minutách.

Hosté zvládli i poslední pokus Nové huti o obrat ve třetí čtvrtině. Ostrava se přiblížila na rozdíl jedenácti bodů a šance ještě více utkání zdramatizovat, střelcům Slezanů se ale tentokrát nedařilo. Na druhé straně basketbalisté Olomoucka využívali téměř každou šanci a hnali se za druhou stovkou v sezóně. Tuto hranici překonal ve 37. minutě symbolicky Vučkovič, nejlepší hráč zápasu.

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem. Diktovali jsme tempo hry, hráči byli rychlejší než soupeř. Dařilo se nám v obraně, kde se soupeř nedostal ke snadnému zakončení. Sami jsme dokázali být střelecky hodně úspěšní. Slabých chvilek v naší hře bylo opravdu málo. Byl to velice kvalitní výkon po všech stránkách. Všichni si zápas užívali, kluci si to po těžkém období zasloužili.“

Adam CHOLEVA – NH Ostrava:

„Tak jsem si to opravdu nepředstavoval. Předchozí zápasy na domácí palubovce byly z naší strany bojovné a odpracované. To proti Olomoucku neplatilo. Ani na jedné polovině hřiště jsme nedokázali soupeři konkurovat. Během celého zápasu tým pouze na pár okamžiků ukázal, co umí. Olomoucko vyhrálo naprosto zaslouženě, musíme se poučit, protože s takovým výkonem bychom toho moc nevyhráli.“