O sérii neporazitelnosti přišli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v 8. kole nadstavbové části Kooperativa NBL. Podruhé v řadě se představili na půdě Ostravy, na své předchozí vítězství ale nenavázali. Prohráli 99:101 po prodloužení, když v závěrečných sedmi minutách řádné hrací doby ztratili náskok jedenácti bodů.

Tentokrát byl začátek zápasu hodně vyrovnaný a oba soupeři se několikrát vystřídali ve vedení. Pak ale domácí přidali a v důležitých okamžicích si pomohli trojkami Vanna a Antonia a začali si budovat náskok. Na konci deváté minuty poprvé vedli dvouciferným rozdílem a náskok deseti bodů (29:19) udrželi do konce čtvrtiny, když poslední střelu proměnil Heinzl.

Ve 12. minutě dokonce Ubilla navýšil ostravské vedení na čtrnáct bodů – 38:24. V následující pasáži se však hráči BK REDSTONE zvedli především v ofenzivě a další navyšování ztráty nedovolili. V závěru poločasu se navíc zlepšili i v obraně, kde zastavili několik akcí Nové huti. Poslední dvě minuty vyhráli v poměru 9:3 a díky tomu po dvaceti minutách prohrávali přijatelným rozdílem 48:52.

Hned po pauze dokonce vyrovnal Bracey, další okamžiky ovšem opět patřily domácím. Tentokrát ale Hanáci žádný velký bodový propad nepřipustili. Ve 24. minutě Kněževič otočil průběžný výsledek a pak už hosté třetí periodu ovládli. Postupně navyšovali své vedení, a když v posledním útoku proměnil svoji šestou trojku v zápase Tomsick, měli k dispozici náskok osmi bodů (72:64).

Ostrava se nevzdala a dokázala vymazat i jedenáctibodovou ztrátu po chybách hostující obrany. Na konci 36. minuty Ubilla trojkou zařídil Nové huti vedení 86:83 a Olomoucko bylo rádo, že se šlo za stavu 88:88 do prodloužení. V nastavení sice hosté zaznamenali první čtyři body, rozhodující slovo měl ale dvě vteřiny před koncem Ubilla. (lv)

 

Adam CHOLEVA – NH Ostrava:

„Jsem velmi šťastný, že jsme výhrou zpečetili postup do předkola play-off. Také musím vyzdvihnout trenéra hostů. Udělal s týmem velký pokrok. My jsme začali s neskutečnou vůlí, chtíčem a chutí, basketbal nás bavil. Ti, kteří dnes hráli, tam nechali všechno. Tak by to mělo vypadat. Opravdu je to pro nás skvělá výhra, i když koncovka byla také o štěstí. Za výkon jsme si ho ale zasloužili.“

 

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Před zápasem jsme si řekli, že to bude play-off zápas, což se také stalo. Byla tam vášeň mezi hráči i lavičkami navzájem a v závěru si Ostrava zasloužila vyhrát. Domácí měli lepší vstup do zápasu, nám patřila další část utkání. Škoda že se nám v poslední čtvrtině nepodařilo ubránit docela zajímavý náskok. V prodloužení to bylo o jedné střele, trefili ji domácí. Fanouškům se to muselo líbit.“