Hodně nepodařený zápas odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v Děčíně,kde  si v případě vítězství mohli definitivně zajistit záchranu nejvyšší soutěže. V utkání ani jednou nevedli a prohráli vysoko 59:95, když klíčovou ztrátu nabrali hned v první čtvrtině.

Hned začátek naznačil, že se hráči BK REDSTONE před utkáním dobře nevyspali. Za minutu a půl inkasovali osm bodů v řadě a už na konci čtvrté minuty prohrávali dvouciferným rozdílem (5:15). V obraně nedokázali zastavit Válečníky, do jejichž sestavy se vrátil z marodky Šiška i Nichols. Navíc se nedokázali pořádně trefit v útoku a kvůli tomu prohrávali po deseti minutách 11:29.

Do druhé čtvrtiny vstoupili o něco lépe a snížili svoji ztrátu na čtrnáct bodů, bylo to však pouze krátkodobé vzepětí hostujícího výběru. Děčín totiž měl ve svém středu hned několik úspěšných střelců a ti nepřipustili žádné komplikace. Snadno přehrávali defenzivu Hanáků, a přestože několikrát hráči BK REDSTONE pozlobili, zaostali za protivníkem ve druhé periodě o čtyři body a prohrávali 27:49.

Koncentrace domácích basketbalistů na chvíli polevila po návratu na palubovku, hosté toho přesto nevyužili, a dokonce ve 27. minutě po trestných hodech Macha ztráceli třicet bodů. Z této ztráty sice čtyři body umazali, do poslední části i tak vstupovali za stavu 44:70 bez šancí na úspěch.

Hosté si chtěli spravit alespoň trošku chuť bojem o dílčí úspěch v podobě zisku závěrečné čtvrtiny, ani to se jim nepovedlo. Sice nakonec dostali stovku, díky výhře Jindřichova Hradce nad Ostravou ale budou muset ještě o záchranu bojovat.

Tomáš GREPL – BK Armex Děčín:

„Konečně už jsme byli v plné sestavě, i díky tomu se podařilo vyhrát všechny čtvrtiny a výhra byla zasloužená. Body se rozložily mezi velký počet hráčů, pro Olomoucko bylo těžké s tím něco dělat. Navíc jsme skvěle uhlídali nejlepšího střelce Tomsicka, kluci tam odvedli parádní práci. Také jsme dostali mimo hru i Kněževiče, to bylo také hodně důležité z pohledu konečného výsledku.“

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Dnes to nešlo, beru zodpovědnost na sebe. Zkoušeli jsme během utkání něco změnit, nic nám nevycházelo. Možná nám předchozí zápas s Jindřichovým Hradcem vzal síly a ty nám tentokrát chyběly. Takové zápasy se stávají, je třeba, abychom se rychle otřepali a připravili na další kolo. Zápasy teď jdou rychle za sebou, přesto věřím, že druhý mečbol na záchranu už proměníme.

Daquan Bracey:

„Začali jsme špatně. Bylo to z naší strany hodně měkké. Od začátku do konce to pak už nebylo dobré. Neměli jsme se čeho chytit, kazili jsme úplně všechno. Jediné, co jsme si mohli užít, byla atmosféra v hledišti, ta byla hodně dobrá. Jinak bylo vše špatně. Musíme to napravit doma hned při první příležitosti proti Ostravě.“