Až díky zlepšeným výkonům v nadstavbové části si basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko zajistili účast v Kooperativa NBL pro příští sezónu. V prvním ročníku elitní soutěže po přestěhování z Prostějova skončili na jedenácté příčce.

„Na složení kádru nebylo moc času, i to se promítlo do výsledků. Chybělo více zkušených hráčů, kteří by na sebe vzali vyrovnané koncovky, právě ty jsme ztráceli. Proto došlo ke změnám. Především poslední posily se povedly a pomohly k záchraně,“ hodnotí sezónu generální manažer Libor Špunda. „Byl to pro nás rok 0. Po letech se do Olomouce vrátila nejvyšší soutěž, tým si postupně našel fanoušky. Návštěvnost postupně rostla, to je pozitivní. Máme na co navázat, jen to chce vylepšit výsledky,“ míní generální manažer.

Tým na začátku vedl bývalý prostějovský rozehrávač Robert Skibniewski, po sérii neúspěchů místo něj přišel Miljan Čurovič a také s jeho pomocí se podařilo soutěž zachránit. „Dlouho jsme se nemohli srovnat s tlakem, že hrajeme o záchranu. Do každého zápasu jsme šli s nožem na krku. Byl to těžký boj, naštěstí s dobrým koncem. Kluci ukázali charakter, ale příště bych to už opakovat nechtěl,“ přeje si Čurovič.

Trenér i vedení se mohlo v kabině opřít o přínos Lukáše Feštra, kapitána, který odehrál nejlepší sezónu v kariéře a byl velkým tahounem. „I proto byl pro mě osobně rok těžký. Cítil jsem větší zodpovědnost, snažil se pomáhat i v kabině. Bylo těžké držet pozitivní nastavení, když se prohrávalo. Ale zvládli jsme to,“ oddechl si kapitán Olomoucka.

V závěru soutěžního ročníku vedení BK Redstone přivedlo nové posily a jejich angažování bylo z pohledu záchrany klíčové. „Především Nicholas Tomsick okamžitě zapadl. To byla trefa, Lukáš Feštr najednou nebyl jediným lídrem a postupně se zvedali další. Škoda že nějaký zkušený hráč nepřišel dříve, to byla chyba,“ uznává sportovní manažer klubu Michal Pekárek, který už přemýšlí o kádru pro příští sezónu. „Kostru chceme nechat, chtěli bychom si také vychovat vlastní hráče, kteří v posledním zápase ukázali potenciál, ale na to je potřeba hrát v klidnějších vodách. Uděláme maximum, aby se to podařilo,“ plánuje Pekárek.