Basketbalisty BCM Orli Prostějov čeká další prvoligový ročník, ve kterém se budou snažit vylepšit poslední třinácté místo ve druhé nejvyšší domácí soutěži. Vedení klubu postupně skládá kádr pro novou sezónu, v níž svými zkušenostmi pomůže mladým hráčům i Petr Dokoupil.

„Jsme domluveni, že Petr týmu pomůže i v další sezóně. Je to zkušený hráč, který může mladé hráče usměrnit a podle potřeby i uklidnit přímo na palubovce,“ potvrdil setrvání ostříleného křídla předseda BCM Orli Prostějov Michal Műller.

Před novou sezónou došlo k jednomu zajímavému přesunu. Do celku BK Redstone Olomoucko přestoupil Erik Klepač, který v týmu Kooperativa NBL dosud hostoval. Z Olomouce se naopak do Prostějova přesunul jeho bratr Adam. „V obou případech se jedná o klasický přestup,“ uvedl Műller.

Pod košem bude i nadále nastupovat Radim Havel, bojovník platný na doskoku. Zatím ale není jisté, zda v Prostějově bude hrát Lukáš Sychra. „Je to v jednání. Lukáš má i jednu nabídku z Kooperativa NBL, uvidíme, jak vše dopadne,“ řekl předseda Orlů.

Klubové vedení současně jedná i s dalšími hráči. Komunikace probíhá s Květoslavem Nábělkem nebo Jakubem Rytířem. „Věřím, že se dohodneme, je to na dobré cestě,“ poznamenal Műller. Jednání budou uzavřena v řádech týdnů. Basketbalisté v řadě případů řeší pracovní nabídky, případně studium, které se jim nabízí po úspěšných přijímacích zkouškách. „Přemýšlejí, jak skloubit studium nebo práci s basketbalem. Vždy existuje několik variant. Do začátku přípravy ale máme zatím dost času, tým poskládáme. Současně předpokládáme, že solidní minuty opět dostanou kluci z juniorské extraligy,“ plánuje doplnění sestavy z týmu U19 předseda Műller.