S bilancí tří výher a šesti porážek zakončili basketbalisté Prostějova první polovinu základní části prvoligové soutěže. O lepší postavení mladý celek připravily také potíže se skládáním sestav před jednotlivými zápasy. Kvůli zdravotním problémům odehráli Orli kompletní jediné utkání.

„Bylo to nahoru – dolů a výkony odpovídaly naší marodce. Výkony hodně ovlivňovaly zdravotní problémy. Měli jsme tři těsné porážky, některé nemusely být, kdybychom mohli hrát kompletní. Podle mého jsme mohli mít více výher,“ ohlédl se za první polovinou základní části kouč Orlů Michal Pešta. „Hodně vysokou porážkou skončilo pouze utkání na půdě svitavských Turů. Ale to jsme hráli pouze v sedmi a s několika juniory,“ dodal trenér Pešta.

Prostějovu po polovině úvodní fáze sezóny patří sedmá příčka ve východní skupině soutěže. Orli v tabulce přeskočili týmy BK Vividbooks Pardubice, Snakes Ostrava a BC Vysočina. Právě nad těmito protivníky dokázali zvítězit. Na šestý Zlín zatím ztrácejí dvě výhry a právě na tuto příčku by se chtěli posunout. Z ní se totiž postupuje do nadstavbové skupiny hrající o sedmé až dvanácté místo. „Může se to podařit, pokud budeme moci hrát kompletní. Bojovnost našemu týmu nechybí, naopak je to jeho přednost. Ovšem s velkým množstvím vynucených absencí je to vždy složité.  Snad už jsme si to vybrali,“ přeje si Pešta.

Střed tabulky jedné ze dvou skupin druhé nejvyšší soutěže je hodně vyrovnaný. Před Zlínem se drží Basketbal Olomouc se stejnou bilancí pěti výher a čtyř porážek. Odstupy nejsou velké, roli můžou hrát i vzájemné zápasy. Orli se Zlínem prohráli o devět bodů, s Olomoucí o sedm. Nejde o velké rozdíly a dají se v odvetě smazat. „Ještě to bude zajímavé,“ míní Pešta.