Závěrečné tři zápasy nadstavby odehráli v průběhu pěti dnů extraligoví junioři BCM Orli Prostějov. Postupně podlehli Nymburku 67:90, Plzni 60:100 a pražským Tygrům 63:82. Druhou část sezóny zakončili na posledním místě s bilancí jediného vítězství a jednadvaceti porážek a budou o udržení nejvyšší soutěže bojovat v závěrečné baráži.

původní zpravodajství

„Dlouho jsme věřili, že se zachráníme v průběhu nadstavby, ta se nám ale nevyvedla. Zlomová byla domácí porážka s pražskými Tygry, kteří nakonec celou skupinu vyhráli. Celý zápas jsme vedli a hráli opravdu dobře. Nezvládli jsme však koncovku, což ovlivnilo náš výkon hned v dalším utkání s Plzní,“ vypíchl jeden z klíčových okamžiků sezóny trenér Michal Pešta.

Další výraznou komplikací byla neuvěřitelná marodka. Vrcholem byla situace před zápasy 5. a 6. kola v Litoměřicích a na nymburské palubovce. Vedení Orlů muselo požádat o odložení obou utkání, protože by junioři nedali dohromady ani základní sestavu.

„S takovou situací jsem se snad ještě nesetkal. Měli jsme snad tři zdravé kluky, ostatní byli buď nemocní, nebo zranění. Vraceli se postupně, díky tomu jsme byli schopni soutěž dohrát v termínu,“ poznamenal Pešta.

Z extraligy půjde do baráže také předposlední celek tabulky BK Snakes Ostrava, který vybojoval tři výhry. Díky tomu bude barážový turnaj pořádat. Čtyřčlennou skupinu doplní dva nejlepší týmy z první ligy, jejíž finálová část se dohraje až 16. dubna. Zatím si nejlépe vedou celky BK Levharti Chomutov a Válečníci Děčín, které vedou tabulku o jedno vítězství před TJ Slavia Kroměříž. „Na přípravu na baráž budeme mít dost času. Hlavě snad budeme zdraví a kompletní a soutěž zachráníme,“ přeje si Pešta.