O zajímavou posilu má zájem klub BCM Orli Prostějov. S týmem už trénuje rozehrávač Jakub Nosek, který v předchozích sezónách několikrát nastoupil do zápasů Kooperativa NBL v sestavě BK Redstone Olomoucko a současně patřil k oporám prvoligového Basketbalu Olomouc.

„Máme o Jakuba zájem a věříme, že jednání s Olomoucí dopadnou dobře. Připravuje se už s námi, na tréninku je vidět, že by nám hodně pomohl. Už něco odehrál, má zkušenosti a skvěle zapadl do kabiny. Pokud vše dobře dopadne, může se zařadit mezi naše lídry a současně si basketbal užívat,“ říká trenér Orlů Michal Pešta.

V sestavě by rád přivítal také ještě jednoho hráče pod koš. Na tomto postu má Pešta zatím pouze Radima Havla, kterému může vypomáhat Ondřej Komárek a v některých pasážích snad ještě fyzicky zdatný Jakub Schneider. Tomu ovšem chybí potřebná výška.

„Pivota bychom brali všemi deseti, vysokých hráčů je ale extrémní nedostatek. Je to nedostatkové zboží. Navíc se musíme pohybovat v reálných možnostech našeho klubu,“ uvědomuje si kouč.

Možností, jak doplnit kádr před začátkem soutěže, je rodící se spolupráce s ostravskou Novou hutí. V Prostějově testují tři mladíky s potenciálem bojovat o místo v širší rotaci v rámci střídavých startů nebo hostování. Opačným směrem by měli putovat nejlepší mladíci hrající v kategorii U19. „Spolupráce se stále ladí, uvidíme, jak si to sedne. Pochopitelně musí být přínosná oboustranně. Zatím to vypadá nadějně,“ uvedl předseda BCM Orli Prostějov Michal Műller.

Basketbalisté vstoupí do nové prvoligové sezóny 15. září a hned na úvod narazí na velice silného protivníka. Od 19.00 hodin totiž v hale prostějovského Sportcentra DDM vyzvou svitavské Tury.