První čtvrtinu základní části východní skupiny 1. ligy mají za sebou basketbalisté Prostějova. A nutno konstatovat, že Orlům se zatím příliš nedaří, když pouze v jednom utkání dokázali zvítězit. Stále ještě velice mladou sestavu trápí především krátké úseky, v nichž během utkání vypadnou z konceptu. A právě v těchto pasážích několikrát přišli o možnost dosáhnout na lepší výsledek.

„Hrajeme dobrý zápas a pak nás potopí situace, které nepramení z přílišné snahy, ale spíš z naší nezkušenosti. Stalo se to již opakovaně. Proti Svitavám nebo Královským sokolům kluci jezdili, byli opravdu nebezpeční, ale i tak pro nás zápasy nedopadly dobře. Klíčové situace a rozdílové momenty zatím nezvládáme, jak bychom potřebovali,“ uvědomuje si trenér prostějovských Orlů Michal Pešta.

Poměrně často přichází na tým slabší chvilka na začátku druhého poločasu. Výpadky ve třetí čtvrtině pak rozhodují o vítězi. „Většinou to tak bylo, proti Novému Jičínu se horší pasáž podařila napravit a pak jsme hráli vyrovnaně až do koncovky. Musíme být koncentrovaní celý zápas, v první lize to jinak nejde,“ míní kouč.

Mladou sestavu souží také potíže se složením sestavy. V posledním duelu chyběl Radim Havel a Lukáš Jenčík, jen na minutu nastoupil Jakub Schneider, který pak odkulhal do kabiny. „Příjemné to není, ale na druhé straně je to příležitost pro další. Třeba Pavel Kaštil se lepší zápas od zápasu a naposledy odehrál výborný zápas. Skvěle bojují Adam Klepač a Jakub Nosek. Individuálně problémy nemáme. Horší to je ve chvíli, kdy musí odstoupit někdo další, pak už není z čeho brát,“ říká Pešta. „S Novým Jičínem se příliš brzy vyfauloval Ondřej Komárek. Dva fauly byly přitom zbytečné a nic neřešily. Pak nám chyběl v závěru,“ posteskl si trenér Prostějova.

 

 

39 lista