Ani v pohárové soutěži basketbalisté BK Olomoucko neuspěli. V osmifinále vypadli s Hradcem Králové a přišli o možnost zahrát ti závěrečný turnaj nejlepších osmi týmů. Až do konce sezóny se proto soustředí na ligu s touhou opustit poslední příčku tabulky. Na jedenáctou Ostravu zatím ztrácí dvě výhry.

Probíhající ročník Kooperativa NBL basketbalistům Olomoucka nevychází. Od ligových soupeřů nedostávají žádné debakly, přesto vyhráli jen tři zápasy a i postup do předkola play-off se pomalu stává teorií. Přesto má tým stále o co hrát a nechce se smířit s aktuálním postavením v tabulce. „Na posledním místě rozhodně skončit nechceme. To v žádném případě,“ vyjádřil se jednoznačně trenér Predrag Benáček.

Ke splnění trenérova přání ovšem hráči potřebují dotáhnout k úspěšnému konci jednotlivé ligové zápasy. S Kolínem minutu před koncem ztráceli pouhé tři body, na půdě svitavských Turů ještě ve 38. minutě čtyři. Přesto nedokázali uspět a počet porážek po 21. kole základní části vzrostl na sedmnáct utkání. „Je to pro celý tým nesmírně těžké období. Hráči nejsou slepí, vědí, jak na tom jsme. Ale hlavy dole nemají, pořád věří, že se vše může otočit. Stačí se podívat na lavičku, jak žije během zápasů. Často nám chybí k výhře kousek. Jsme přesvědčeni, že se vše ještě může zlomit,“ přibližuje atmosféru v kabině sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek, který si přeje, ať tým zůstane zdravotně v pořádku. „Proti Kolínu jsme poprvé v sezóně měli prázdnou marodku. Snad to vydrží.

Basketbalisté věřili, že na ligové trápení zapomenou v poháru, a toužili po postupu do závěrečného finále. Také v tomto případě však neuspěli, i v důsledku absence klíčových hráčů v prvním střetnutí osmifinále. Chyběl jim František Váňa a Nemanja Bezbradica, což se podepsalo pod vysokou porážku, která znamenala konec nadějí.

„Chtěli jsme mezi osmičku, pak by záleželo na losu. Kdybychom měli štěstí, mohli jsme v poháru alespoň trošku sezónu vylepšit. Ani v to se ovšem nepodařilo, snad k nám bude osud příznivější v nadstavbové skupině A2 a přijdou lepší výsledky,“ doufá kapitán týmu Váňa.