Po porážkách s Polabím a béčkem USK Praha přivítali basketbalisté Prostějova v první lize další středočeský tým s velkou chutí zvítězit. Proti SP Praha se jim to podařilo, když o výsledku 90:70 rozhodli především ve druhém poločase. V posledním domácím vystoupení v sezóně urvali šestou výhru v probíhajícím soutěžním ročníku a udělali další krok k záchraně druhé nejvyšší soutěže.

Na prvních pět bodů Orlů hráči Sokola Pražského rychle odpověděli a na začátku 4. minuty se poprvé dostali do vedení. Vybudovali si až čtyřbodový náskok, než je pěti body v řadě zastavil Nosek. Domácím pomohl ještě koš Klepače, přesto hosté ještě dokázali dvakrát vyrovnat a vedení 21:19 po zahajovací čtvrtině zajistil Prostějovu na konci deváté minuty Kaštil.

Stejný hráč po dalších dvou minutách zvyšoval na 26:19 a zdálo se, že prostějovskému náporu Pražané neodolají. Ti se však ještě dokázali rychle vrátit do utkání a přesně v polovině druhého dějství je do jednobodového náskoku poslal přesnou střelou z dálky Vrťátko. V další pasáži Hanáci soupeři dovolili jedinou přesnou střelu z pole a celkově čtyři body a sami se v útoku hodně zvedli. Díky tomu v poločase vedli 43:31 a mířili za úspěchem.