K žádnému výraznému posunu z pohledu budoucnosti basketbalového klubu BK Olomoucko v uplynulém týdnu nedošlo. Prostějovští příznivci ovšem živí už jen zbytky nadějí, setrvání týmu Kooperativa NBL v Prostějově je totiž hodně nepravděpodobné. Reálněji vypadá varianta stěhování do krajského města, jednání však ještě nejsou uzavřena.

„Technicky by to bylo možné, protože olomoucká Čajkaréna splňuje podmínky České basketbalové federace. Hala by potřebovala jen drobně upravit. Potřebujeme ale vědět, zda by basketbal v Olomouci měl potřebnou finanční podporu. A právě o tom jsou probíhající jednání,“ uvedl sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Rozhodnuto by mělo být v řádu týdnů, větší prostor k jednáním zkrátka není, protože vedení Olomoucka musí mít prostor ke složení kádru pro příští ročník nejvyšší domácí soutěže. Volných hráčů na trhu je stále méně, navíc se dá předpokládat, že klub by neměl k dispozici příliš velký rozpočet.

Možnou variantou by bylo zachování mladého jádra z poslední sezóny. Řada hráčů získala potřebné zkušenosti, ti by mohli pokračovat ve svém vývoji. Bratři Klepačové, Dominik Štěpán, Lukáš Sychra a další by si možnost bojovat v Kooperativa NBL zasloužili. U některých je ale nutné v dohledné době aktivovat opci ve smlouvách.

Zřejmě nejde předpokládat, že na Hané zůstane František Váňa nebo David Pekárek. O aspiranty reprezentace je v jiných klubech velký zájem, což platí také o rozehrávači Radovanovi Kouřilovi, který se na konci sezóny dostal do výborné formy.