Dvě bývalé opory BK Olomoucko Radovan Kouřil a David Pekárek vstoupily do vzájemného souboje o ligové finále. První utkání semifinále Kooperativa NBL mezi Opavou a Kolínem ovládli Slezané. Vyhráli s přehledem 86:61, když měli výborné vstupy do obou poločasů. První čtvrtinu vyhráli o šestnáct bodů, třetí dokonce o dvacet.

„Bod se počítá, ale zatím je jen jeden. K postupu potřebujeme tři, takže vítězství se nedá přeceňovat. Ani výrazný bodový rozdíl. Musíme být neustále koncentrovaní, hned další zápas bude Kolín kousat,“ míní Kouřil, který svému týmu pomohl deseti body a čtyřmi asistencemi.

Kolín se trápil střelecky a měl pouze tři dvouciferné střelce. Proměnil pouze pět z pětatřiceti střeleckých pokusů za tři body. „Neproměnili jsme ani relativně snadné a otevřené střely. Musíme věřit, že se to v dalším pokračování série otočí,“ přeje si Pekárek, autor šesti bodů. Druhý zápas semifinále se hraje v Opavě 10. května, pak se série přestěhuje do Kolína. 

 

Semifinále play off - 2. zápas

BK Opava - Geosan Kolín 87:68 (25:17, 50:41, 71:51)
Nejvíce bodů: Gniadek 20, Kvapil 15, Slavík 12, Jurečka a Zbránek po 10 - Jelínek 24, Číž 13, Wallace 9. Stav série: 2:0.