Hodně zajímavá osobnost bude zodpovědná za budoucí výkony BK Olomoucko. Hlavním trenérem se stává bývalý polský reprezentační rozehrávač Robert Skibniewski, který působil před časem i v Prostějově a v letech 2009 až 2011 získal dvě ligová stříbra Asistentem by mohl být Michal Pešta, který v nadstavbě po odchodu trenéra Benáčka vedl tým na konci ročníku. Smlouvu má však zatím v BCM Orli Prostějov.

„Známe se delší dobu, máme podobný názor na basketbal. Je to cílevědomý a pracovitý trenér s velkou chutí něco dokázat. Charakterově jde o kvalitního člověka, věřím, že se mu bude dařit,“ prohlásil sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Skibniewski má přes své mládí v sedmatřiceti letech už za sebou zajímavé trenérské angažmá, když vedl celek Polpharma Starogard Gdański v nejvyšší polské soutěži. Teď vyráží na své první zahraniční angažmá. „Polská liga je hodně kvalitní soutěž. Celá řada týmů hraje evropské poháry, kluby opakovaně angažují kvalitní cizince. Když se do takové soutěže jako trenér dostanete, musíte něco umět,“ míní Pekárek.

Nový trenér si pomalu staví kádr pro příští sezónu. Pokračovat by měl Lukáš Feštr, Dominik Štěpán a také několik mladých hráčů z poslední sestavy, první posilou je Marek Sehnal. Ten se vrací po ročním angažmá u svitavských Turů. „Je to velký bojovník, výborný obránce a jde o kvalitního ligového hráče. Jeho předností je skvělá kondice, prakticky nejde utahat a to budeme potřebovat. Současně je to už zkušený basketbalista,“ vypočítal Sehnalovy přednosti Pekárek.

Prvním ryzem novým přírůstkem se stal zkušený Filip Halada, který poslední tři sezóny strávil v Hradci Králové a v průběhu dosavadní kariéry získal například slovenský titul s Komárnem. „Filip je ostřílené křídlo. Má kvalitní střelbu z dlouhé vzdálenosti, je to zarputilý hráč, který se nebojí důrazně bránit. Takové typy do týmu, který bude hodně mladý, potřebujeme,“ řekl na Haladovu adresu sportovní manažer klubu Michal Pekárek.

Posílení na křídle odpovídá pravděpodobné variantě, že v klubu nebude pokračovat David Pekárek, který má za sebou výbornou sezónu, kterou zakončil ziskem bronzu s Kolínem. Lze očekávat, že po hráči sáhne klub s medailovými ambicemi. „Pochopitelně bych si přál, aby zůstal. Tlačit ale na něj za každou cenu nechci. Má za sebou dobrý rok, dostal se mezi adepty reprezentace a tomu odpovídá zájem klubů o jeho angažování,“ poznamenal Pekárek.

Vedení Olomoucka počítá i s příchodem zahraničních hráčů, především pod koš a na rozehrávku. „Jednáme s agenty a probíráme nabídky. Jde o Američany i basketbalisty z Evropy,“ nastínil sportovní manažer.