V sestavě BK Olomoucko bude v nadcházející sezóně chybět David Pekárek. Křídelník, který na konci sezóny pomohl Kolínu k bronzovým medailím v Kooperativa NBL, se domluvil na dvouletém angažmá v Pardubicích. Většinu sezóny strávil v Olomoucku, další důležité zápasy odehrál v závěru ročníku v Kolíně. Jeho průměry za celý ročník dělaly 14,6 bodu a 5,7 doskoku za 30 minut při jednatřicetiprocentních trojkách a vůbec nejvyšším počtu házených šestek z celé Kooperativa NBL. Z hráčů, kteří v lize dokončili sezónu 2020/21, byl David Pekárek desátým nejlepším střelcem, i proto přišla nabídka tradičně ambiciózního klubu.

„V uplynulé sezóně prokázal další výrazný výkonnostní progres jak v dresu Olomoucka, tak v průběhu play-off při svém působení v Kolíně. Troufám si říci, že se vypracoval v jedno z nejlepších křídel v lize. Davidovou největší předností je jeho všestrannost a atletičnost, v útoku může být nebezpečný jak agresivními nájezdy pod koš, tak i střelbou z tříbodového oblouku. Pevně věříme, že v našem klubu naváže na své výborné výkony z minulé sezóny a zařadí se mezi lídry týmu,“ prohlásil pardubický sportovní ředitel Radek Nečas, který v minulosti hrál za prostějovské Orly.

K prvnímu „kontaktu“ mezi Pekárkem a novým klubem došlo v průběhu ligového čtvrtfinále, v němž Thomas Dunans svého protihráče udeřil pěstí do obličeje. Na pozdější jednání to však nemělo vliv a nová posila Východočechů chce novému týmu pomoci v útoku na přední ligové příčky. „Pardubice touží po výrazném úspěchu ve vyřazovací části. Moc rád bych k tomu přispěl, je to pro mě nová výzva. Chci být součástí týmu, který dosáhne na nějaký pořádný úspěch,“ uvedl Pekárek.