Basketbalová Kooperativa NBL se po svém obnovení snaží dohnat časový skluz a 16. listopadu pokračuje přeloženým 9. kolem. V jeho rámci tým BK Olomoucko přivítá od 17.00 hodin v hale Sportcentra DDM Svitavy. Utkání fanoušci můžou sledovat v přímém přenosu na tvcom.cz.

„Ani jednomu týmu se v probíhajícím ročníku ligy zatím příliš nedaří a z tohoto pohledu půjde o nesmírně důležité utkání. Vítěze může úspěch nakopnout do dalšího průběhu Kooperativa NBL. Pochopitelně si přejeme, aby to byl náš případ. Potřebujeme, abychom hráli minimálně jako tři čtvrtiny v Brně, pak se to může podařit. Doufám, že využijeme domácí palubovku, kde se každý tým cítí lépe než v hostujícím prostředí,“ uvedl před zápasem Predrag Benáček, kouč BK Olomoucko.

Sami hráči si uvědomují, že tým čeká klíčové střetnutí, které může změnit dosavadní průběh sezóny. „Prohráli jsme šest zápasů v řadě, další neúspěch už nechceme. Není kam couvnout. Tento duel prostě musíme zvládnout. Turům se také nedaří, ze vzájemného souboje chceme vyjít jako vítězové,“ řekl pivot Hanáků Dominik Štěpán.

Hosté přijedou s bilancí jedné výhry a šesti porážek, díky níž jsou na tom v tabulce stejně jako Olomoucko. A také s odhodláním své postavení vylepšit. „Cesta k vítězství povede přes kvalitní práci na obranné polovině, se kterou máme doposud velké problémy. V tréninku však byla na týmu vidět velká chuť a nasazení. Věřím tak, že půjdeme do dalších zápasů s čistou hlavou a budeme předvádět výkony hodné našich ambicí,“ tvrdí svitavský trenér Lukáš Pivoda. „Čeká nás těžká práce. Soupeř se potýká s nepovedeným vstupem do sezóny jako my. I přesto má Olomoucko v týmu velkou kvalitu v čele s ostrostřelcem Lukášem Palyzou, kterému sekunduje například František Váňa,“ dodal Pivoda.