Týmu BK Redstone Olomoucko se v Kooperativa NBL zatím nedaří. Klub po přestěhování z Prostějova do Olomouce zatím vyhrál jediné utkání v novém ročníku nejvyšší soutěže. V dalších pěti zápasech prohrál, přestože například s Děčínem to bylo o jediný bod.

„Pohled na tabulku není příliš veselý, měli jsme ovšem hodně smůly. Hodně nám ublížila těsná porážka s Děčínem, která se odrazila také na výkonu týmu v Ostravě. Stačila jedna střela navíc a mohlo to být lepší. Věřím, že kdybychom zápas s Válečníky vyhráli, uspěli bychom i v Ostravě a měli tři výhry,“ říká výkonný ředitel a sportovní manažer Olomoucka Michal Pekárek.

V sestavě je několik nových zahraničních hráčů a také mladých basketbalistů. I to se podepsalo pod úvodní výsledky v soutěži. Základní rotace není až tak široká, navíc z ní kvůli zranění vypadl zkušený Filip Halada.

„Jeho zranění naštěstí není vážné. Vyšetření ukázalo, že nemusí na operaci a během dvou týdnů by se měl vrátit. To je dobrá zpráva, protože především při střelbě z dálky zatím nejsme tak nebezpeční, jak bychom si přáli,“ vnímá potíže týmu Pekárek.

Už po pěti zápasech se vedení klubu rozhodlo rozšířit sestavu a přivedlo Balšu Dragoviče z Černé Hory. Urostlý, 208 centimetrů vysoký basketbalista za Olomoucko poprvé nastoupil v utkání proti Pardubicím a naznačil, že může pomoci. „Neměl to snadné, protože musel do sestavy po dvou dnech s týmem. Nezklamal a půjde nahoru,“ věří Pekárek, podle něhož vše může otočit jedno vítězství. „Potřebujeme se chytit, získat sebevědomí. Hráče máme dobré, je to všechno o hlavě,“ dodává.