Ani na půdě ústecké Slunety nedokázali basketbalisté BK Redstone Olomoucko ukončit sérii porážek. Během střetnutí ani jednou nevedli a prohráli vysoko 59:92. O vítězi se rozhodlo hned v první čtvrtině, v níž hosté inkasovali čtyřiatřicet bodů.

Hosté se nestačili na palubovce ani rozkoukat a prohrávali 0:8, když dvakrát nechali na trojce osamoceného Svejcara. Už ve 4. minutě prohrávali dvouciferným rozdílem (2:13). Nápor Slunety nezastavil ani oddechový čas Olomoucka, které mělo velké problémy v obraně. Ústí se prosazovalo ze všech pozic, a navíc trestalo ztráty svého soupeře při rozehrávce. Tomu odpovídal výsledek 34:17 po deseti minutách.

Problémy pod vlastním košem limitovaly hráče BK Redstone také ve druhé čtvrtině. Basketbalisté Slunety chytře kombinovali a dostávali se k otevřeným zakončením. Proto už ve 14. minutě Hanáci prohrávali 21:43, když svoji volnou trojku trefil Jones. Hostující výběr ve snaze zastavit narůstající manko volil často těžké zakončení s malou šancí na úspěch, a proto v poločase prohrával 29:51.

Hned po návratu na palubovku ústecký Jones pokusem z dálky naznačil, že domácí vysoké vedení neukolébalo. Ve 24. minutě sice Olomoucko snížilo na 38:56, následně ale selhalo v defenzivě a inkasovalo deset bodů v řadě. Sluneta přes menší procentuální úspěšnost střelby kontrolovala dění na hřišti. V posledních dvaceti sekundách hosté inkasovali pět bodů a prohrávali 40:73.

Poslední čtvrtina už rozhodovala pouze o bodovém rozdílu. Ústí si užívalo povedené představení a ve 35. minutě Svejcar natáhl jeho vedení na čtyřicet bodů – 86:46. Až pak domácí polevili a na diváky vyvolávanou stovku nedosáhli.

Robert SKIBNIEWSKI – BK Redstone Olomoucko:

„Soupeři je třeba pogratulovat, prakticky nic nám nedovolil a vyhrál naprosto zaslouženě. Byl ve všech ohledech mnohem lepší, jsem z toho opravdu hodně zklamaný. Tréninky před zápasem naznačovaly, že bychom mohli být úspěšní, nic se nám však nepodařilo přenést do mistrovského utkání. Z naší strany není prakticky co hodnotit, špatné bylo úplně všechno od první do poslední minuty.“

Jan ŠOTNAR – BK Sluneta Ústí nad Labem:

„Především v prvním poločase jsme měli hodně vysokou úspěšnost střelby. Prakticky všichni hráči se dostali do velké pohody, což se odrazilo ve výsledku. Kluci hráli nesobecky, půjčili si míč a soupeř nestačil těsně bránit. Na začátku druhého poločasu jsme si vybrali slabší chvilku, ale ta trvala snad jen tři minuty. Byl to z naší strany hodně povedený výkon, dařilo se nám vše, na co jsme sáhli.“