Zajímavý duel čeká v tomto týdnu na prostějovské basketbalisty. Ti se na vlastní palubovce střetnou s týmem z jedné největších tuzemských bašt, slezské Opavy. Tamní druhý výběr k účastníkovi Kooperativy NBL se v aktuální prvoligové sezóně trápí. Trvale se pere až těsně nad chvostem tabulky, která je však nesmírně vyrovnaná. A bodový rozdíl mezi Prostějovem, a právě Opavou je tak minimální. Kdo v klání uspěje? Utkání začíná v pátek 12. listopadu od 18.00 hodin ve Sportcentru-DDM.

Opavští basketbalisté týmu 2010 za sebou mají poměrně divoký vstup do sezóny. Výsledky „béčka“ Slezanů jsou totiž dosud jako na houpačce. Tým se dělí o předposlední příčku, přitom má za sebou ale několik cenných úspěchů. Třeba výhru nad Pardubicemi a velice těsný souboj se Zlínem. Většinu svých klání však Opava dosud prohrála, často přitom rozdílem třídy. Tým například vůbec nezvládl derby s Ostravou, když prohrál o více než třicet bodů. Nakládačku dostal také proti Novému Jičínu. Naopak s Prostějovem se Opava potká poprvé. Oproti Orlům má výrazně horší obranu a mírně horší útok. Svěřenci kouče Pešty se po nepovedeném úvodu ročníku přece jen zlepšují a je tak mírným favoritem utkání.

Kdo pak ve slezském týmu vyniká? Pár jmen by se rozhodně našlo. Nejvíce zatěžkávají konta soupeřů často bodující Viktor Cvek a Kryštof Kavan. Oba v průměru dávají patnáct bodů za zápas. Michal Ihring se zase může těšit ze skvělé statistiky v procentuální úspěšnosti dvoubodových hodů v podobě 71 procent! Kryštof Vlček zase je schopný proměnit každou druhou „trojku“. A opět duo Cvek–Kavan, tentokrát vládne doskokům ve svém týmu.