Až do večerních hodin se protáhl maratonsky dlouhý zápasový program Národní ligy boxu ČR 2022/2023 pořádaný oddílem BC DTJ Prostějov v hale Národního sportovního centra PV. Obsahoval téměř padesát střetnutí obou pohlaví ve všech věkových kategoriích!

„Rozhodli jsme se zorganizovat jeden z turnajů probíhajícího ročníku Národní ligy pro Severomoravskou oblast. O účast byl obrovský zájem, nakonec se povedlo dát dohromady čtyřiačtyřicet utkání kluků i holek od kategorie školní mládeže přes kadety a juniory až po dospělé,“ vyložil šéf BC DTJ Petr Novotný.

Skládání soupeřících párů z těch, kteří do hanáckého města dorazili, dalo pořádně zabrat a trvalo celou hodinu. Vlastní boje tak odstartovaly až v poledne, načež extrémně nabitý program už plynule odsýpal. Bez jakýchkoliv prostojů následoval jeden zajímavý mač za druhým až do večera, kdy dlouhý maraton duelů vyvrcholil. „Nejvíc aktérů logicky zastupovalo severomoravskou oblast, ale byla tady i řada oddílů jihomoravské oblasti a poměrně dost boxerů či boxerek z Čech. Dokonce jsme měli mezinárodní účast díky tomu, že přijely kluby ze Slovenska a Polska. Mnoho zápasů tak mělo velice dobrou úroveň, některé byly přímo výborné,“ potěšilo Novotného.

Domácí oddíl reprezentovali dva členové. Začínající Ester Dvorská (do 64 kilogramů) v kategorii školní mládež přemohla stupňovaným výkonem na body Vendulu Šťastnou z Kroměříže, čímž soupeřce oplatila nedávnou porážku z Blanska. Zkušený Pavel Ján (do 88 kilogramů) pak v závěrečné mužské bitvě přesvědčivě vybodoval Pavla Žádanského (Opava).

„Vzhledem k délce turnajového programu to pro všechny bylo dost náročné, ale celá akce se z mého pohledu rozhodně vydařila. Chci poděkovat všem, kteří se podíleli na nelehké organizaci, a samozřejmě i veškerým partnerům v čele se statutárním městem Prostějov a Olomouckým krajem za podporu,“ zdůraznil Petr Novotný.

Národní liga boxu ČR v Národním sportovním centru PV se uskutečnila pod záštitou prostějovského primátora Františka Jury.