České Budějovice se od pátku 3. do neděle 5. března stanou dějištěm prvního ze seriálu mládežnických tuzemských šampionátů v boxu. Bude jím mistrovství republiky juniorů a juniorek 2023, kam čtyři své naděje vyšle Our Hope Boxing Club Prostějov.

Před necelým rokem vzniklý ambiciózní klub budou na juniorském vrcholu sezóny reprezentovat Vanesa Reiterová (váhová kategorie do 48 kilogramů), Aneta Vytásková (do 60 kg), Štěpán Wezdenko (do 91 kg) a Ondřej Pokorný (nad 91 kg).

„Většina z této čtveřice předváděla na přípravných turnajích velice dobré a slibné výkony. Samozřejmě jsme se snažili natrénovat tak, aby zástupci našeho klubu měli na nadcházející juniorské republice co nejlepší formu,“ ujistil šéftrenér OHBC Prostějov Martin Klíč. „Každý vyhraný zápas na jihu Čech se počítá, chceme se v Budějovicích ukázat v příznivém výkonnostním světle. Že boxovat umíme. Tudíž toužíme po medailích, ideálně i nějakém tom mistrovském titulu,“ usmál se Klíč v napjatém očekávání směrem k MČR juniorů a juniorek, které už je za dveřmi.