Velká akce tradičního bojového sportu míří do Prostějova. Půjde o boxerský galavečer Great Fight Night 4, který měl původně proběhnout v Brně, pak byl přesunut na začátek března do Národního sportovního centra PV. Nakonec se zde uskuteční o čtvrt roku později, ale s definitivní platností. Divácky lákavá rohovnická událost propukne v pátek 2. června od 17.00 hodin!

 

„Pro všechny prostějovské příznivce boxu mám výbornou zprávu: profesionální organizace Great by 2J přivádí do našeho města velký galavečer, v pořadí už svůj čtvrtý. Bude při něm k vidění řada špičkových zápasů v různých váhových kategoriích, příznivci se mohou těšit na kvalitní sport i opravdovou show,“ řekl Večerníku Petr Novotný, šéf místního oddílu BC DTJ Prostějov.

Původní záměr předvést na Hané atraktivní rohovnické klání 3. března byl sice z technických důvodů termínově odsunut o tři měsíce na 2. června, ovšem jinak plány zůstaly v platnosti. Akce GFN 4 tak ponese podtitul Kdo s koho, což odkazuje na blížící se eliminaci v rámci budoucích titulových zápasů.

Ústřední bitvou galavečera měl být souboj Bureš vs. Schejbal, ale jak v případě tohoto utkání, tak i některých dalších na hlavní kartě muselo dojít k průběžným změnám v důsledku různých zdravotních problémů. Jaké duely tedy nakonec páteční klání nabídne? Dohromady by jich mělo být více než deset: část z hlavní karty a část formou exhibičních duelů.

Největším tahákem pro domácí fanoušky přitom rozhodně bude mač Pavel Ján – Vladimír Řezníček ve váhové kategorii do 91 kilogramů. Oba borci mají bohatou historii vzájemných střetů z minulosti a Ján coby člen spolupořádajícího BC DTJ touží ukázat, že na to přímo v ringu stále má. „Pavel půjde do boje na maximum, moc chce zvítězit,“ ujistil Novotný.

Na své zápasy se navíc mohou těšit další prostějovští zástupci Miroslav Bilinský (proti Jaroslavu Kubíčkovi ve váze do 100 kg), Pavel Zajíc, a dokonce i sám Petr Novotný! „Chci ukázat, že ještě nepatřím do starého železa a pořád umím boxovat. Nejhorší bude shazovat do váhy, tomu jsem už odvykl. Ale věřím, že všechno zvládnu,“ smál se předseda a trenér détéjéčka.

Tahákem se rozhodně stane fight top hvězdy Tomáše Bureše s náhradním soupeřem Michalem Tarešem. Naopak Michaela Brančíková jakožto rodilá Prostějovanka nakonec nenastoupí kvůli onemocnění. „Přesto bude k vidění spousta špičkových a zajímavých zápasů, fandové boxu si určitě přijdou na své. Takovou akci jsme tady dlouho neměli a příznivce proto chci srdečně pozvat do hlediště,“ zdůraznil Novotný.

Záštitu nad galavečerem převzal prostějovský primátor František Jura, celá show se startem v pět odpoledne se má protáhnout až do pozdních večerních hodin. „Velké poděkování patří statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem dalším partnerům za podporu. A Jirkovi Ondrušovi i jeho spolupracovníkům z Great by 2J díky za to, že zde můžeme natolik významnou boxerskou událost mít,“ doplnil Petr Novotný.

Vstupenky si lze koupit v síti Ticketportal, pro zájemce je připraven také placený stream per pay view přes platformu playlive.net.

 

22 box letak