Stejně jako v předchozích letech uspořádá cyklistický klub TUFO PARDUS Prostějov na místním velodromu v Kostelecké ulici celou řadu dráhových závodů. Tím letos úvodním se stane o nejbližším víkendu 28. a 29. května Český pohár žen a mládeže – Velká cena DT Výhybkárna a strojírna 2022.

Soutěžit budou ženy, juniorky, junioři, kadetky, kadeti, starší žákyně, starší žáci, mladší žákyně i mladší žáci. V sobotu se začne od 10.30 hodin, kdy jsou postupně na programu rozjížďky stíhacího závodu jednotlivců všech kategorií. Po půlhodinové přestávce budou následovat finálové jízdy stíhačky jednotlivců o konečná umístění, po další třicetiminutové pauze pak přijde na řadu vylučovací závod a nakonec bodovačka jednotlivců.

V neděli je začátek stanoven na 10.00 hodin, přičemž vše otevřou rozjížďky stíhacího závodu družstev následované přestávkou v trvání půl hodiny a poté finálovými jízdami této disciplíny. Vzápětí nastane obligátní pauza na třicet minut, aby dvoudenní akce posléze vyvrcholila bodovacím závodem jednotlivců (mladší žactvo) a oblíbeným madisonem, tedy bodovačkou dvojic (všechny ostatní kategorie).

„Zveme všechny příznivce sportu, cyklistiky zvlášť. Zima na dráze je vždy hodně dlouhá, od posledních závodů na prostějovském oválu uplynulo od loňska téměř osm měsíců. Teď se konečně dočkáme první letošní soutěže v domácím prostředí, tak si to pojďme užít. Snad bude přát příznivé počasí a naši jezdci i jezdkyně předvedou dobré výkony,“ pozval diváky do hlediště sportovní ředitel TUFO PARDUS PV Michal Mráček.