Cyklistický oddíl SKC Prostějov pořádá závod škol O pohár statutárního města Prostějova 2022 v silniční cyklistice. Uskuteční se ve středu 8. června od 9.30 hodin pod záštitou primátora Františka Jury i jeho náměstka Jana Krchňavého a za finanční podpory města.

Centrem akce bude prostějovský velodrom v Kostelecké ulici, kde v den konání od 8.00 do 8.45 hodin proběhne přihlášení účastníků s výdejem startovních čísel. Zváni jsou žáci i žákyně základních škol v kategoriích dívky a chlapci 1. a 2. třída, 3. a 4. třída, 5. a 6. třída, 7. a 8. třída, 9. třída.

První tři závodníci i závodnice v každé kategorii a také nejlepší tři školy celkově dostanou pohár. Do konečného pořadí ZŠ se budou započítávat dva nejlepší závodníci a dvě nejlepší závodnice z každé školy v každé kategorii. V případě nenaplnění dvou účastníků v některé z kategorií se přičítá + 20 bodů. Škola s nejnižším součtem umístění vyhrává.

Aktéři si musí s sebou vzít jízdní kolo, helmu a sportovní oblečení. Trasa závodu bude následující: start velodrom Prostějov, ulice Za velodromem, Hacarova, Polišenského, Za velodromem, cíl velodrom Prostějov. „Holky a kluci, přijďte si zazávodit na svých kolech, vyzkoušet cyklistiku na čas,“ vyzval ředitel školního klání Petr Šrámek.